Verkiezingen Hove : zetelverdeling status quo – waarschijnlijk nieuwe coalitie N-VA en Fan van Hove

HOVE

De teerlingen zijn geworpen. De zetelverdeling in de gemeenteraad is net dezelfde als in 2012 : zes voor N-VA, vijf voor PH7, vier voor Fan van Hove en ook vier voor het groen-linkse Hove Beweegt.

De uittredende bestuursmeerderheid van N-VA en Ph7 zijn er eigenlijk versterkt uitgekomen met + 2,5 % van de stemmen. Maar de uittredende meerderheid was eigenlijk op zichzelf uitgekeken. Er zijn aftastende gesprekken bezig tussen N-VA en Fan van Hove (CD&V, O-VLD).

Wat stemmenaantal betreft blijft N-VA op 28,9 % (-0,1%), Ph7 25,1% (+ 2,6 %), Hove Beweegt 21,5% (-0,1%), Fan van Hove 19,4% (-3%). Het Vlaams Belang behaalde met een zeer onvolledige lijst 5,1% maar geen zetel.

Luc Vuylsteke de Laps

Foto’s © Gazet van Hove.