Reacties op de gemeenteraadsverkiezingen Hove 2018

Bronnen : Facebook

pH7 – Positief Hove aan de kant gezet

pH7 – Positief Hove wint de verkiezingen in Hove door 11% meer kiezers te overtuigen. We overtuigden als dorpspartij meer dan 25 % van de kiezers. Goedele Breyne is ook de duidelijke stemmenkampioen van Hove met 668 stemmen.
Helaas gaat N-VA met de grootste verliezer – Fan van Hove (kartel CD&V en Open VLD ) van de verkiezingen in zee.
De volgende 6 jaar zal Hove met een uiterst krappe meerderheid van 10 zetels op 19 bestuurd worden. Dit is geen positief nieuws voor de Hovenaars.

Goedele Breyne

Hove Beweegt

Hey Hovenaar,

vandaag kwam Hove Beweegt aan 21,5 % van de stemmen in Hove, een status quo ten aanzien van het resultaat van 6 jaar geleden, goed voor 4 zetels.

Het moet gezegd: onze ambitie was om 5 zetels binnen te halen. Da’s ons niet gelukt waardoor we ook niet een deelname aan een coalitie konden afdwingen. Die eer valt te beurt aan NV A (28,9%) en Fan van Hove (19,4%).

We zijn vandaag dus teleurgesteld maar langs de andere kant ongelofelijk dankbaar voor die 21,5 % van de Hovenaars die zijn vertrouwen in ons uitdrukte. Dat zal ons de komende 6 jaar de energie geven om er opnieuw een lap op te geven. Want een lap erop geven, dat zullen we doen.

Tot later.

Diederik Vandendriessche

N-VA

Allen, de burgemeester voor Hove is gekend. Koen Volckaerts. Bedankt allen voor jullie stem en steun.

Koen Volckaerts

Fan van Hove

Alle Hovenaars die ons vandaag wisten te vinden, een dikke merci !

Luc Vuylsteke de Laps

Foto’s (c) Gazet van Hove.