Boechout, Donderdag 18 oktober 2018

om 19.30 u. Theater Vooruit

Een infoavond van kwb Boechout

i.s.m. de Milieuraad Boechout

Alles begint met water. Een waarheid als een koe, zeker na de extreem droge en warme zomer die we dit jaar beleefden. Water is een zorg wereldwijd. Ofwel is er teveel en worden hele gebieden geteisterd door overstromingen, ofwel is er te weinig en lijdt mens en natuur onder watertekort.

Drinkwater stroomt uit onze kraan : we staan er niet meer bij stil. Enkele generaties geleden was dit nog anders : toen gingen onze moeders water halen aan de dorpspomp. Waar komt dit water nu vandaan ? Wie levert dit water ? Hoe is de drinkwatervoorziening in Vlaanderen tot stand gekomen en georganiseerd ? Hoe is de prijs die we betalen samengesteld ? Hoe komt het dat de prijs serieus gestegen is ? Dreigt er een tekort ?

Onder begeleiding van Anne-Sofie Vandendriessche van de organisatie Protos zoemen we tijdens deze infosessie ook in op de wereldwaterproblematiek. Wat is de watercyclus? Wat zijn de mondiale wateruitdagingen ? Wat is de invloed van de klimaatverandering op de watercyclus ? Wat is direct en indirect watergebruik ? Hoe groot is onze watervoetafdruk ?

En wat kunnen we daar zelf aan doen ? Dries Vanparys vertelt hoe hij in zijn woning radicaal voor filtering, hergebruik en waterbesparing kiest. Natuurpunt licht het buffervermogen van de Molenbeekvallei toe.

Inkom : gratis.

Foto’s (c) Gazet van Hove.