Daar is het nieuwe Hovese schepencollege

Hove

Het toekomstige nieuwe Hovese schepencollege van N-VA en Fan van Hove laat er duidelijk geen gras over groeien. Zondagavond ondertekenden ze een samenwerkingsakkoord voor de volgende zes jaar (2019-2024).

Luc Vuylsteke de Laps

De bevoegdheidsverdeling in het toekomstige schepencollege zijn ook reeds afgesproken : burgemeester blijft Koen Volckaerts (N-VA). Hij behoudt de bevoegdheden van Veiligheid, Openbare Werken, Mobiliteit, ambtenaar Burgerlijke Stand en Patrimonium. Eerste schepen wordt voormalig burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove/CD&V). Hij krijgt de bevoegdheden van Financiën en Begroting, Ruimtelijke Ordening, Middenstand en Personeelsbeleid. Tweede schepen blijft Gerda Lambrecht (N-VA). Zij behoudt haar bevoegdheden Onderwijs (inclusief Buitenschoolse Kinderopvang), Cultuur (inclusief Erfgoed en Bibliotheek). Zij geeft haar bevoegdheid van Woonbeleid door aan Fan van Hove. Derde schepen wordt Bart Van Couwenbergh (N-VA) met de bevoegdheden van Economie, Leefmilieu (inclusief Afvalbeleid en Duurzaamheid), Ontwikkelingssamenwerking en ICT. Hij geeft middenstand af aan Luc Vuylsteke de Laps. Vierde schepen wordt Els Pauwels (Fan van Hove/CD&V). Zij was tussen 2007 en 2012 ook schepen. Zij krijgt de bevoegdheden van Communicatie (Inspraak en Informatie), Sport en Jeugd en Woonbeleid. Ze is ook voorzitster van het Bijzonder Sociaal Comitee, eigenlijk schepen voor sociale zaken.

De voorzitter van de gemeenteraad blijft gemeenteraadslid Guido Sel (N-VA).

Guido Sel

Ph7 zwaar gefrustreerd

De huidige coalitiepartner Ph7 blijft nog tot en met 31 december 2018 aan boord in het oude aflopende schepencollege van N-VA en Ph7. Politieke waarnemers vermoeden dat zij tijdens de resterende gemeenteraden van deze legislatuur (oktober, november, december) reeds obstructie-politiek gaan voeren. Maar de nieuwe coalitie van N-VA en Fan van Hove heeft voldoende stemmen en potentieel om dit electoraal en intellectueel te counteren.

Komt er nog extra groen in Hove ?

Foto’s (c) Gazet van Hove.