Regio

Help slachtoffers hun geschonden vertrouwen in de maatschappij en de medemens te herstellen. Slachtofferhulp is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb je een luisterend oor ? Ben je bereid een opleiding te volgen om slachtoffers van misdrijven, rampen, verkeersongevallen en zelfdoding te helpen ? Heb je extra tijd (6 tot 8 uur per week) ? Dan is vrijwilligerswerk bij Slacht-offerhulp echt iets voor jou!  Jouw inzet en aandacht kan het veiligheidsgevoel van slachtoffers helpen vergroten. Je biedt zowel emotionele, juridische als praktische ondersteuning.

Iedereen kan slachtoffer worden

Slachtoffers zijn mensen die geconfronteerd worden met een schokkende tot traumatische gebeurtenis. Ze ervaren uiteenlopende gevoelens en reacties die normaal zijn, gezien de abnormale gebeurtenis. Slachtofferschap kan kwetsbaarheid teweegbrengen op verschillende levensdomeinen (juridisch, administratief, financieel, medisch, sociaal, relationeel, emotioneel, politioneel,…). Daarom biedt Slachtofferhulp gratis een integrale en vertrouwelijke ondersteuning op maat van de cliënt. Deze heeft tot doel om terug te kunnen functioneren op die verschillende levensdomeinen en om secundaire victimisering te voorkomen.

Naast professionele medewerkers zijn ook vrijwilligers verbonden aan de werking. Ook zij begeleiden rechtstreekse slachtoffers, maar ook getuigen en na(ast)bestaanden. Om de kwaliteit van de hulpverlening te verzekeren kan niet iedereen zomaar vrijwilliger worden bij Slachtofferhulp. Kandidaat-vrijwilligers worden volgens strikte selectiecriteria geselecteerd. Zij krijgen ook een intens vormings- en supervisietraject. Voor meer info kan men bellen (03 / 328 20 30), mailen (slachtofferhulp@cawantwerpen.be) of inschrijven voor één van de infosessies. Deze vinden plaats op woensdag 28 november en maandag 3 december om 19.00 uur. Inschrijven kan ook telefonisch of via mail.

Foto’s (c) Gazet van Hove.