Heb je interesse in de landbouw in jouw buurt ? Wil je in groep nadenken over wat jij als burger voor een boer in jouw dorp kan betekenen ? En over wat de boer voor jou als burger kan betekenen ? Stel je snel kandidaat en sluit je aan bij dit vernieuwend en uitdagend project dat zich focust op de hedendaagse landbouw.

Wat bieden we ?

Je wordt ambassadeur in het project Burgers en Boeren. Je krijgt de kans om samen met andere ambassadeurs ideeën te formuleren en feedback te geven op andere ideeën over een landbouw die meer gericht is op burgers. Je krijgt de kans om landbouwbedrijven in jouw buurt te leren kennen. Je krijgt vormingen gegeven door Vormingplus regio Antwerpen. Je maakt deel uit van een nieuw netwerk. Je kan jouw bijdrage leveren aan een vernieuwend project gericht op co-creatie.

Wie zoeken we ?

Je hebt een gezonde interesse in verschillende landbouwactiviteiten. Je hebt zin om na te denken over wat burgers en vrijwilligers kunnen betekenen voor een landbouwbedrijf. Je woont in de Zuidrand : Borsbeek, Lint, Kontich, Hove, Mortsel, Aartselaar of Edegem. Je hebt eventueel interesse om zelf een taak als vrijwilliger op te nemen of bent bereid om mee vrijwilligers te zoeken.

Wat verwachten we ?

Je staat open voor alle vormen van landbouw en hebt respect voor boeren. Je bent aanwezig op de vier vormingsmomenten in het najaar. We bepalen samen met alle ambassadeurs welke momenten voor iedereen passen. Hou er rekening mee dat je je af en toe overdag moet kunnen vrijmaken. Je wil minimum een engagement aangaan tot eind januari. Vanaf februari gaat het plan van aanpak in werking en bekijken we samen welke rol de ambassadeurs opnemen. Het project Burgers en Boeren wil burgers dichter bij de productie van voedsel brengen. Nog niet zo lang geleden kweekten veel mensen hun eten zelf. De laatste decennia zijn we geleidelijk de band met de productie van voedsel verloren. Door de krachten en ideeën van boeren en burgers te bundelen, wil streekvereniging Zuidrand samen met hen en haar partners een belevingsaanbod uitwerken. Het doel is een leerrijk en ontspannen aanbod dat gericht is op gezinnen, scholen en bedrijven. Met dit aanbod willen we de banden tussen landbouwers en burgers in de Zuidrand verstevigen.

Info(moment)

Wil je meer weten ? Stuur dan snel een mailtje naar burgersenboeren@vormingplusantwerpen.be of neem telefonisch contact op met de projectmedewerkers van Vormingplus regio Antwerpen, Liesbet Veulemans (0470 / 10 60 58) of Lise Van Vyve (0470 / 10 60 76). Kom vrijblijvend naar het infomoment op dinsdag 6 november om 14.00 of 20.00 uur in het oude gemeentehuis van Kontich, Gemeenteplein 1. Schrijf je in via burgersenboeren@vormingplusantwerpen.bewww.toerismezuidrand.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.