MORTSEL

Enkele dagen na de gemeenteraadsverkiezingen kwam er in de stad Mortsel een nieuwe bestuursploeg uit de bus. N-VA gaat er scheep met de PS-a en de O-VLD. N-VA behield haar 11 gemeenteraadszetels evenals SP-a haar drie zetels. Samen werkten ze al samen in de aflopende bestuursperiode. CD&V zakte van twee naar één zetel. De zwakste score voor de christen-democraten sedert de tweede wereldoorlog. In plaats van de CD&V maakt nu de O-VLD haar opwachting in het schepencollege. De liberalen verloren ook één zetel en houden er nog maar één over, die wel schepen wordt.

In Mortsel wint de groene oppositie één zetel en komt nu op 8 zetels. Zij waren al bezig aan het onderhandelen met SP-a en Mortsel Leeft om de N-VA buiten spel te zetten.

De nieuwe bestuursploeg heeft een krappe meerderheid van 15 zetels op 29. Ze wil de komende zes jaren werk maken van properheid en netheid van de stad en ook de lokale economie stimuleren want er staan in het commerciële centrum van Mortsel vele handelszaken leeg en dit is geen stimulerend beeld voor een stad.

Foto’s © Gazet van Hove.