HOVE

Op de eerste gemeenteraad vlak na de gemeenteraadsverkiezingen stonden er niet veel punten op de agenda. De raad was op een kwartiertje afgehandeld.

Mevrouw Reinildis Berben, OCMW-raadslid van de N-VA-fractie, heeft haar ontslag ingediend m.i.v. 15 oktober 2018. Haar ontslagbrief, ondertekend op 17 september 2018, werd ingediend bij de voorzitter van de gemeenteraad, de heer Guido Sel.

Omdat zij naar een andere gemeente verhuist, kan zij niet langer zetelen in de Hovese OCMW-raad.

Er wordt voorzien in de opvolging van een werkend lid in de raad voor maatschappelijk welzijn door het ontslag van mevrouw Reinildis Berben. De eerste opvolger, Marius Cleynen, woont niet meer in Hove. Bijgevolg voldoet hij niet meer aan de voorwaarden om aangesteld te worden als OCMW-raadslid. Dit betekent dat Ivonne Legrand na deze kennisname door de gemeenteraad en de eedaflegging het mandaat als effectieve kandidaat werkend lid zal opnemen.

Mevrouw Ivonne Legrand heeft op deze gemeenteraad de eed afgelegd bij de voorzitter van de gemeenteraad als werkend lid van de raad voor maatschappelijk welzijn. De gemeenteraad nam hiervan kennis. Ivonne Legrand, wonende in de Beekhoekstraat, was reeds actief bij de Volksunie en stapte na het opdoeken van die partij over naar de N-VA.

Vandaag telt de Beekhoekstraat twee gemeenteraadsleden en twee leden van de OCMW-raad onder haar inwoners.

Ivonne
Ivonne Legrand – Foto (c) N-VA Hove