Hove

Op uitnodiging van de Ouderenadviesraad komt Lieve Blancquaert met haar voorstelling ‘Last Days’ op zondag 4 november om 14.00 uur naar Dienstencentrum Ten Hove (tel. 03 / 454 08 37).

Eerder al bracht fotografe Lieve Blancquaert twee verhalen over grote momenten uit het mensenleven : de geboorte en de liefde. Maar de cirkel is pas rond als ook het laatste deel van de trilogie aan bod kan komen : de dood. ‘Birth Day’ toont hoe belangrijk de plaats is waar je geboren wordt en opgroeit. Hoe groot de impact van een huwelijk kan zijn, laat ‘Wedding Day’ zien. In ‘Last Days’ ontdek je hoe mensen op onze planeet ouder worden en sterven.

hier eindigen we allemaal …

Voor deze reeks trok Lieve Blancquaert naar acht verschillende bestemmingen in de wereld. Ze ging er op zoek naar wat het betekent om op die plekken ouder te worden en welke plaats ouderen en overledenen krijgen in die verschillende culturen. Ze onderzoekt wat het betekent om oud te worden, hoe de mensen terugkijken op het leven en hoe ze over het hiernamaals denken.

Lieve Blancquaert : “Elke seconde sterven er twee mensen en voor ieder mens heeft dit een andere betekenis en een ander verhaal. Ik neem jullie met mijn beelden en verhalen mee doorheen verschillende culturen, godsdiensten en rituelen. ‘Last Days’ maken was voor mezelf een troost. Ik hoop dit te kunnen doorgeven. Oud worden en sterven is vandaag een brandend actueel thema en op veel manieren ook een taboe. Ik wil heel graag heel oud worden en zonder angst kunnen sterven. Hoe doet de wereld dat ? Op die vraag probeer ik antwoorden te vinden.”

Foto’s (c) Gazet van Hove – gemeentelijke begraafplaats Hove. Cover : Poperinge Lijssenthoek Military Cemetery.