Gemeenteraadslid Arnold Herrebout overleden

Hove

We vernemen het overlijden van gemeenteraadslid Arnold Herrebout (N-VA) op de leeftijd van 78 jaar. Hij overleed in de nacht van zondag 4 op maandag 5 november thuis ten gevolgde van een slepende ziekte.

De heer Herrebout werd actief bij de N-VA vanaf 2004 en bouwde de Hovese partijafdeling in de periode 2006 tot 2012 uit tot een goed draaiende ploeg die in 2012 bij de toenmalige gemeenteraadsverkiezingen ineens opklom van 0 naar zes gemeenteraadszetels en zo mee aan het Hovese gemeentebestuur kon deelnemen met levering van de burgemeester en twee schepenen. De heer Herrebout was de eerste twee jaren van vorige legislatuur in Hove schepen van onderwijs, cultuur en woonbeleid. Nadien werd hij opgevolgd door schepen Gerda Lambrecht, maar hij bleef wel als gewoon gemeenteraadslid de Hovese politiek en het doen en laten van de plaatselijke N-VA-partijafdeling opvolgen.

op 11-Juli-viering in Hove

Verder lag de heer Herrebout mee aan de basis van de heropstarting van de Paul van Ostaijenkring in Hove. Hij organiseerde verschillende culturele activiteiten en schreef ook een boek over Paul van Ostaijen en Hove.

Beroepsmatig was hij wetenschappelijk medewerker Centrum voor Andragogisch Onderzoek en stafmedewerker Stichting Lodewijk de Raet.

De heer Herrebout laat een echtgenote en twee zonen na.

Arnold Herrebout

De plechtige uitvaartliturgie zal plaatsvinden in de Sint-Laurentiuskerk van Hove, Kapelstraat, op zaterdag 10 november 2018 om 11.30 uur. Er is gelegenheid de familie te condoleren in het portaal van de kerk vanaf 11.10 uur.
De crematie gevolgd door de bijzetting van de asurne in het columbarium van de begraafplaats van Hove zal in intieme familiekring plaatsvinden op een later tijdstip.

De redactie van Gazet van Hove betoont zijn medeleven met de familie en vrienden van de heer Herrebout naar aanleiding van zijn overlijden.

 

Foto’s © Gazet van Hove – coverfoto : de heer Herrebout (l) bij de voorstelling van zijn boek over Paul van Ostaijen.