Kom een handje toesteken op de “Dag van de Natuur” !

Regio

Men rekent op de steun van vele vrijwilligers die graag een dagje – of een deel ervan – besteden aan ‘hun’ natuur dicht bij huis. Het is inderdaad vermoeiend, maar de voldoening achteraf is zo groot dat het echt de moeite waard is. En de kameraadschap is bijzonder groot bij zo een gemeenschappelijke inspanning. De natuur is er de deelnemers alvast heel dankbaar voor. Dat bewijst ze het jaar nadien.

Je kan deelnemen aan activiteiten in Mortsel, Boechout/Vremde en Lint, ongeacht waar je woont. Iedereen is zeer welkom. Elke helpende hand is een pluspunt, ook voor degenen die slechts een beperkte tijd kunnen besteden aan de activiteiten.

Zaterdag 24 november 2018 in Boechout-Vremde

Wij zoeken deze dag weer helpende handen om op een recent aangekocht perceel alles klaar te maken om de natuur terug alle kansen te geven. Ondertussen is op deze plek door de vrijwilligers al zeer veel rommel opgeruimd en afgevoerd. Hierdoor is er terug plaats vrijgemaakt voor onze streekeigen natuur, maar er is nog wel wat werk te doen waarvoor we jullie nodig hebben. We zullen dit jaar het kroonhout opruimen dat is achtergebleven na het rooien van een aantal grote, niet inheemse, bomen.

=> We spreken af aan de Magdalenakapel om 10.00 uur en wandelen dan samen naar ons werkgebied.
Voor de laatkomers, die kunnen langs de Broechemsesteenweg voorbij Don Bosco wandelen en dan tegenover de fruitautomaat rechts het karspoor inwandelen. Loop dit dan af tot voorbij het bordje van Natuurpunt en daar zal je ons vinden.

Stevig schoeisel of laarzen zijn noodzakelijk.

Ook te bereiken met het openbaar vervoer, eindhalte bus 51.

Meer informatie : fred.vanhaverbeke@telenet.be – tel. 03 / 321 66 15.

Zaterdag 24 november 2018 in Lint

Tijd om de Vlinderweide op het Lerenveld onder handen te nemen.
Vooraf komen professionele mensen van Natuurpunt de weide maaien. Dat maaisel wordt afgevoerd om verzuring en bemesting van de bodem te voorkomen. We houden de wandelpaden vrij en snoeien de haag bij waar nodig.

Nadien ziet de Vlinderweide er opnieuw helemaal klaar uit voor het volgende seizoen, met nog meer vlinders en solitaire bijen, die dankbaar een onderkomen vinden in het plaatselijke hotel.

=> Afspraak om 14.00 uur op de grote parking aan het eind van het Lerenveld, achter danszaal Ekkart. Tijd voor een dansje achteraf zal er helaas niet zijn, tenzij …

Iedereen is welkom, klein en groot, smal en iets corpulenter. En wie zelf over materiaal beschikt (kruiwagen, hak, schop of snoeischaar) mag dit zeker meebrengen.

Wij zorgen voor een drankje en een knabbeltje, maar vooral – samen met jullie- voor een hele toffe sfeer.

Meer informatie : marita.vandergucht@telenet.be – tel. 03 / 455 86 84.

www.dagvandenatuur.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.