Gewapende overval op apotheker Borms in Hove

Twee gewapende mannen drongen maandagnamiddag jl. de apotheek Borms, gelegen aan de Kapelstraat, in het centrum van Hove binnen. Ze bedreigden de apotheker met een vuurwapen. De gangsters eisten de kassa op. De overvallers zijn twee twintigers en één hield permanent het vuurwapen in zijn hand. Niemand raakte gewond bij de overval maar de uitbater was nadien zeer onder de indruk van de feiten. Of er ook veel te rapen viel voor de gangsters was gisterenavond nog niet duidelijk.

Na de overval begon de politie onmiddellijk met een klopjacht op de gangsters. Hierbij werd ook de politiehelikopter van de Federale Politie ingezet. Die cirkelde rond de klok van 16.00u. enkele malen over Hove-centrum en de Bloemenwijk. De gangsters konden ontkomen en worden actief opgespoord. De recherche van de politiezone HEKLA startte nadien een uitgebreid sporenonderzoek in de apotheek en de onmiddellijke omgeving.

Foto’s (c) Gazet van Hove.