De jaarlijkse aankomst van Sinterklaas in het station van Hove verliep zoals we hadden aangekondigd : door de politieke activist van Ph7, de heer Stefan Beeldens.

Rond de klok van 10.00u. verzamelden er zich enkele honderden kindjes en hun ouders in het station aan de zijde van de Kasteelstraat. Er was duidelijk wat minder opkomst tegenover andere jaren door het dreigende gure weer.

De politieke activist van Phzeven en toekomstig gemeenteraadslid Stefan Beeldens mocht ook dit jaar de animatie verzorgen vanwege de Gezinsbond Hove, organisator van het geheel. Er waren enkele optredens en heel even was de elektriciteit zogezegd onderbroken, toen kon Stefan een megafoon bovenhalen en hij schitterde er als ‘straatactivist’ die direct kon aansluiten bij de ‘gele hesjesbeweging’ in Wallonië of Frankrijk. Stefan is duidelijk van vele markten thuis !

Ineens stapte Sinterklaas onverwacht samen met zijn ‘echte’ Zwarte Pieten rond 10.40u. uit een trein komende van Mechelen op spoor 2, zonder dat de heer Stefan het had opgemerkt, want er reed net een andere snelle trein door het station. Onze Stefan was erg geschrokken want hij dacht dat de Sint zou uitstappen op spoor 4. De uurregeling hangt in het station uit en wordt ook op het TV-scherm weergegeven. Het is niet de sterkste kracht van de PHzeven-fractie om dossiers in het gemeentehuis op voorhand te gaan inkijken. Van wie uit de PHzeven-fractie zou Stefan het hebben geleerd om alle bronnen en documenten te controleren ? Dus vrijspraak hiervoor ! We mogen ook niet te streng zijn !

Sinterklaas stapt op een ander spoor uit !

Nadat Sinterklaas goed was ontvangen door het ontvangstcomité ging het in stoet met een nieuwe praalwagen langs de Kapelstraat naar het kerkplein waar er nog de nodige animatie was met o.a. een snoepworp. De kindjes konden met Sinterklaas ook op de foto. Sinterklaas wist tot slot nog te zeggen dat “er dit jaar in Hove geen stoute kinderen zijn. Er zijn wel ‘stoute’ politici die dubbel spel spelen en ‘stoute’ journalisten die iedereen en alles afkraken”. Gelukkig mogen we nog vragen stellen !

Tot volgend jaar Sinterklaas ! Dan liefst met een andere minder-politiek gekleurde showman !

Foto’s (c) Gazet van Hove.