Massale aanwezigheid voor jeugdleider van “Schild en Vrienden”

Edegem

Zondagmiddag was er in hotel “De Basiliek” een massale aanwezigheid van meer dan honderd eters op het vriendenmaal van de Vlaamse Volksbeweging afdeling HEKLA. De gastspreker zal hiervoor zeker mee aan de basis liggen. Niemand minder dan Dries Van Langenhove, stichter en voorzitter van Schild en Vrienden sprak de leden toe over hoe zijn beweging ontstond, hoe de VRT te werk ging om hen in opspraak te brengen en welke juridische stappen er aan de gang zijn tegen hun linkse belagers.

Dries Van Langenhove (25) is afkomstig uit Opwijk. Zij ouders zijn lagere ambtenaren met een zekere vorm van Vlaamsvoelendheid. Hij studeerde Politieke wetenschappen aan de UGent waar hij meer in contact kwam met de Vlaamse studentenbeweging. Vandaag is hij bezig zijn master in de rechten te halen. Hij moet nog een thesis schrijven. Voorheen haalde Dries ook al via avondonderwijs een diploma van loodgieter. Op de Ugent werd hij verkozen tot studentenvertegenwoordiger in de Raad van Beheer met meer dan 2.700 persoonlijke voorkeurstemmen. Hij bekleedt nog steeds dit mandaat, ongeacht wat sommigen in de media er over berichten. Na de schandalig gemanipuleerde uitzending van Panorama kregen verschillende leden van Schild en Vrienden huiszoekingen bij hen thuis over de vloer, hun GSM’s, computers enz. werden aangeslagen voor verder juridisch onderzoek.

Dure juridische strijd

De organisatie Schild en Vrienden sloeg reeds terug via een aantal advocaten en behaalde reeds enkele kleine overwinningen tegen de machtige linkse tegenstanders van de VRT en de UGent. De juridische strijd van Schild en Vrienden kost een pak geld en daarom werd er in Edegem met de pet rondgegaan voor een financiële bijdrage. Ettelijke honderden euro’s werden opgehaald om de juridische strijd te ondersteunen. De studenten van Schild en Vrienden zijn er door de staatsrepressie sterker uit gekomen. Hun organisatie is terug intact. Ze maken korte filmpjes waar ze commentaar geven op allerlei maatschappelijke feiten. “Het feit dat deze filmpjes op enkele dagen tijd door meer dan 600.000 Vlamingen worden bekeken, strekt ons in onze overtuiging om door te gaan” aldus Dries Van Langenhove. De voorzitter van Schild en Vrienden moest zondagavond nog op twee andere plaatsen gaan spreken over hun strijd.

Schild en Vrienden is te volgen op Facebook en via het net.

“Schild en Vrienden” kan financiële steun best gebruiken.

Foto’s © Gazet van Hove.