“Soep op de stoep” in Boechout

Een lekker kopje verse soep, waar krijgt een mens het warmer van ? Waarom organiseert KWB een soep op de stoep-actie ? Omdat 1 op 7 Belgen in armoede leeft. Wist je dat ? Waarschijnlijk niet, want de meesten doen er alles aan om hun problemen zo goed mogelijk te verbergen. Als het over armoede gaat, hebben we immers heel wat vooroordelen. Ze hebben het vast zelf gezocht, toch ? Zijn ze liever lui dan moe ? Zijn het geen moeilijke tijden voor iedereen ?

‘Samen Tegen Armoede’ gaat de uitdaging aan om die taboes te doorbreken. Een echtscheiding, gezondheidsproblemen, jobverlies … Armoede is geen keuze, maar een sneeuwbaleffect van oorzaken en gevolgen. Geen ver-van-mijn-bedshow, maar een complex verhaal van mensen, vrienden en kennissen. Het kan morgen ook jou, je collega, klasgenoot, buurvrouw of de winkelier om de hoek overkomen. Samen maken we werk van een toekomst zonder armoede en sociale uitsluiting. Kom met vrienden, familie, collega’s, buren en voorbijgangers genieten van een kopje soep of neem een litertje mee naar huis op zaterdag 8 december van 10.30 tot 15.00 uur aan de Delhaizeparking, Bistweg 5 in Boechout.

Verdere Info : 03 / 455 54 07.