De Zuidrand, dat is proeven van het ‘goede leven’. De combinatie van bourgondisch dineren en een uitstap maken in de groene omgeving of het historisch kader van onze regio is erg in trek. Logisch, want de Zuidrand wordt gekenmerkt door opmerkelijke open landschappen, mooie trage wegen en waardevol patrimonium waaronder de kasteeldomeinen en Brialmontforten.

Dat de Zuidrand ook een brede waaier streekspecialiteiten kan aanbieden is minder bekend. Daarom lanceert het toeristisch-economisch streekverband ‘De Zuidrand, dat smaakt !’ de ‘Strekenmand Zuidrand’. In deze mand vol plaatselijke specialiteiten proef je letterlijk wat de regio in petto heeft. Meer van dat lekkers ? In Gazet van Hove lees je er alles over.

uit onze regio
specialiteiten uit onze regio

Kontichse Kontjes

De Antwerpse handjes hebben sinds 2006 een bondgenoot in Kontich. Chocolaterie Soetkin aan de Mechelsesteenweg kwam op de proppen met een nieuw streekproduct : de Kontichse kontjes.

(Aan de plaatselijke toog spreekt men wel eens van de fusiegemeente ‘Kontloos’, een samenvoeging van de eerste vier letters van Kontich en de laatste vier van Waarloos)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een praline in chocolade gevuld met marsepein en een zachte likeur werd door Nellie Coomans gedoopt tot Kontichs kontje.

Toen ze begon als zelfstandig chocolatier maakte ze samen met een bevriende ontwerpster een model in klei. ‘Maar het duurde nog enkele maanden vooraleer vorm en recept op punt stonden’, vult Nellie aan.

In het begin verliep de verkoop aarzelend maar buurtbewoners raakten al gauw enthousiast over de lekkere kontjes. Nellie maakte ook een bruine en witte variant van de kontjes met nougatvulling. Het trio wordt gesmaakt in Kontich en ver daarbuiten want volgens Nellie is het streekproduct ook populair om mee te nemen naar vrienden of kennissen in het buitenland als souvenir.

 

Chocolatier Soetkin

Mechelsesteenweg,  51

2550          Kontich

Tel. 03 / 457.80.95.

www.chocolateriesoetkin.beinfo@chocolateriesoetkin.be .

Dinsdag tot vrijdag : 9.00u. tot 12.30u. – 13.30u. tot 18.00u.

Zaterdag : 9.00u. tot 18.00u.

Zondag & Maandag gesloten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA