Op de allerlaatste gemeenteraad van de aflopende legislatuur (2013-2018) werden er nog enkele interessante opmerkingen en vragen gesteld.

Raadslid Diederik Vandendriessche (HB) vroeg nog even naar de stand van zaken rond villa Henriëtte aan de Kapelstraat. “12 van de 13 punten van de gemeente zijn aanvaard door de bouwheer. Waar staan we nu ? Juridisch ?” aldus de interpellant. Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “er zijn weinig of geen problemen. Het zijn randvoorwaarden die bijkomend zijn gebeurd. De andere zaken van de omwonenden moeten nog even wachten. De Raad van State zal normaal binnen twee maanden een uitspraak doen. Het is nu kerstperiode. Dan zullen we weten of de reactie aanvaard werd of niet”.

Werken Lintsesteenweg

Raadslid Jo Ampe (HB) had het terug over de werkzaamheden aan de Lintsesteenweg. “De Lintsesteenweg is nu ook afgesneden tussen de Magdalena Vermeeschlaan en de Lege Veldkantlaan. De signalisatie kan veel beter. Er is geen duidelijkheid hoe we nu naar Lint kunnen rijden. Heel de Akkerstraat weet van niets. Hoelang gaat dit nog duren ?” Burgemeester Koen Volckaerts antwoordde : “De omleidingsweg is wel duidelijk. Er zijn twee pijltjes gestolen en we hebben slechts één klacht gekregen, niet uit de Akkerstraat of de Boshoekstraat. We hebben dit reeds met de politie besproken. Het einde van de werken is voorzien voor midden februari 2019. We moeten ook rekening houden met het weer. De gemeente Lint gaat nadien nog eigen werken uitvoeren.”

Jo Ampe stelde nog : “de informatie is nu veel te kort. Alle info van nutsmaatschappijen moet men op de site van de gemeente plaatsen.”

Installatie nieuwe gemeenteraad

Dit gaat door op donderdag 3 januari 2019, 20.00u. Gemeentehuis Hove, Geelhandlaan 1. Iedereen is welkom.

Foto’s © Gazet van Hove.