zaterdag 19 januari 2019, UA, 9.00u.

campus Drie Eiken.

Wie niet op de Nederlandse Vogeldag geraakte (Apeldoorn, 23.11.2018) krijgt een nieuwe kans om zijn of haar honger naar up-to-date informatie over vogelstudie en vogelbe scherming te stillen. Voor wie er wél bij was op die Sovon Landelijke dag en nog meer zin heeft in straffe vogelverhalen, is dit evenmin te missen.

Voor het 19e jaar alweer organiseert Natuurpunt i.s.m. INBO en UAntwerpen op 19 januari 2019 immers de Belgische Vogeldag. In de grote aula van de campus Drie Eiken brengen binnen- en buitenlandse onderzoekers een boeiende presentatie over hun ornithologisch werk of een beschermingsproject. Het belooft alweer een zeer boeiende editie te worden met o.a. de Britse ornitholoog en gedragswetenschapper Tim Birk-head en roofvogelexpert Wouter Faveyts (over het nieuwe Zwin). Het volledige programma is te raadplegen op de site van Natuurpunt. Tal van infostands over vogel- en natuurstudie, optica, publicaties, natuurreizen etc. zijn tijdens de pauzes in de foyer te bezoeken. Het is tevens dé ontmoetingsplaats voor vogelaars die tussen pot en pint hun verhalen en straffe waarnemingen uitwisselen. En dat alles om de hoek, zelfs in het ARDEA-werkingsgebied. Kortom: een must voor elke Zuid-Antwerpse vogelliefhebber, deze vogeldag !

Praktisch : De dag gaat door tussen 9.00 en 18.00 uur op de Drie Eikencampus UA Wilrijk, gebouw Q, Fort VI straat, 2650 Edegem. Raadpleeg de website van Natuurpunt, daar vind je ook alle praktische informatie : www.natuurpunt.be/agenda/belgische-vogeldag-2019-19de-editie
Inschrijven (à 10 eur p.p.) gebeurt individueel. Wil je graag meegaan met enkele vaste vogeldagbezoekers van ARDEA ? Geef dan een seintje via e-mail naar ardea@hobokensepolder.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.