Planning van werken Jef Van Hoofplein-Sint-Bavoplein : update (20 december)

Boechout

De scholen zijn met de wagen enkel te bereiken via de route Boshoek – Elfbunderweg – Bistweg. Wij raden ouders van schoolgaande kinderen die met de wagen komen aan te parkeren op de parkings aan de Bunderkes of op de achterste parking van Delhaize. Kom zo veel mogelijk te voet of met de fiets : gebruik het Doornstraatje-Groene Stap of de Bistweg. Ook met de fiets zijn de scholen enkel bereikbaar via de achterzijde van het plein.

Parkeren kan zeer beperkt op het Jef Van Hoofplein, de tijdelijke gratis extra parking op de Bunderkes of op een van de drie Delhaizeparkings : de parking aan het Gildenhuis (opgelet: slechts twee uur gratis parkeren van maandag tot en met zaterdag, tussen 9.00 en 18.00 uur, leg je parkeerschijf), de gratis parking aan de Alexander Franckstraat (de achterste parking van Delhaize) en de gratis parking aan de zijkant van Delhaize, te bereiken via de omleidingsweg.

Er zijn omleidingen aangeduid voor het autoverkeer :

  • Doorgaand verkeer dat via Hove naar Lier (en andersom) rijdt, wordt omgeleid via de Mechelsesteenweg naar Mortsel en de N10.
  • Verkeer dat vanuit Hove richting N10 rijdt, rijdt via de Hovesesteenweg, Ropstocklei, Appelkantstraat, Dr. Theo Tutsstraat, Jan Frans Willemsstraat, Heuvelstraat naar de N10.
  • Verkeer dat vanuit de N10 richting Hove rijdt, rijdt via Heuvelstraat, Lange Kroonstraat, Appelkantstraat, Ropstocklei naar de Hovesesteenweg.

In januari en februari 2019 kan alleen de zijingang van de kerk (kant Van Colenstraat) gebruikt worden, de hoofingang en zijingang kant Jef Van Hoofplein zijn niet te gebruiken.

Extra maatregelen tijdens de werken :

  • Parkeerverbod in de Ropstocklei en in het eerste stuk van de Molenlei.
  • Blauwe zone aan driehoekig pleintje in de Molenlei wordt opgeheven. Voor ‘Midden’ blijft de blauwe zone.
  • Parkeerverbod Hovesesteenweg: vanaf de Ropstocklei tot aan de werken kan je niet parkeren aan de oneven zijde. Voor de schoolbussen werd een parkeervak voorzien. Let goed op de borden !

 

Omleidingen De Lijn tijdens tweede fase

Foto’s (c) Gazet van Hove.