Meer info en inschrijven in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3, via e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 / 454 08 37.

Verloren maandag

Op maandag 14 januari 2019 eten ze om 14.30 uur worstenbrood of appelbol in het dienstencentrum. Kostprijs : 3 EUR. Inschrijven verplicht ten laatste op woensdag 9 januari 2019.

Sjoelbakken

Zin in een partijtje sjoelen ? Kom dan op donderdag 17 januari naar het dienstencentrum. Gratis toegang. Iedereen is welkom vanaf 14 uur.

Zet je eerste stappen op de computer in Dienstencentrum Ten Hove

Ken je helemaal niks van computers, maar wil je er toch wel mee leren werken ? Al was het alleen maar om met je kleinkinderen mee te kunnen en te begrijpen waar zij allemaal mee bezig zijn ? In het dienstencentrum organiseren ze cursussen op een laag niveau en aan een traag tempo. In een eerste reeks leer je, op een heel eenvoudige manier en onder begeleiding van mensen met veel geduld, je angst overwinnen, zet je je eerste stappen in de computerwereld en ga je al eens even kijken op dat grote wereldwijde internet. Elke reeks telt vijf les-momenten van 2,5 uur en vijf oefenmomenten van 2 uur. Een reeks kost 25 EUR. Indien de kostprijs voor jou een probleem is, kan je zeker contact opnemen met de centrumleider. Zij zal jouw vraag in alle discretie behandelen en samen met jou een oplossing zoeken. Geïnteresseerd ? Het aantal plaatsen is beperkt, wees er dus vlug bij en informeer in het dienstencentrum of er nog een plaatsje vrij is. Datums: cursus (9.30-12 uur) op 21 en 28 januari en 4, 11 en 18 februari, oefenen (9.30-11.30 uur) op 24 en 31 januari en 7, 14 en 21 februari.

Film : ‘Demain’

Wanneer de balans wordt opgemaakt over hoe onze wereld ervoor staat, krijgen we meestal te maken met onheilspellende voorspellingen en rampenscenario’s. Dreigementen die ons moeten aanzetten tot verandering. Maar wat als we niet de problemen tonen, maar net de oplossingen? Toen actrice Mélanie Laurent in 2011 in een befaamde studie in ‘Nature’ las dat de mensheid en de wereld zoals we die kennen zou eindigen tegen 2100 was ze net als velen geschokt. Het was de zoveelste ontmoedigende getuigenis van de ecologische catastrofe die de mensheid over zichzelf heeft afgeroepen. Samen met regisseur Cyril Dion had ze de buik vol van de negatieve berichtgeving en besliste ze om die om te keren. Ze zijn er immers van overtuigd dat oplossingen tonen en een optimistisch verhaal brengen de beste manier is om vooruitgang te boeken. Met de camera op de schouder en de microfoon in de hand reizen ze de wereld rond en ontmoeten ze pioniers van verandering. Verspreid over tien landen en drie continenten ontmoeten ze mensen die geloven dat het anders kan en de daad bij het woord voegen. Ze beperken zich niet tot de ecologische problematiek, maar bekijken ook hoe gedreven mensen niet alleen landbouw en energie, maar ook economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien. Het resultaat is een verfrissende blik op gekende problemen, waarbij we niet aangezet worden tot verandering via dreigementen, maar net via een uitnodiging die je zin geeft om mee te doen. Op donderdag 24 januari om 14 uur (zaal open om 13.30 uur). Gratis toegang. Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Graag een seintje als je komt.

Bloemschikken

Samen bloemschikken, niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum op vrijdag 25 januari om 13.30 uur. Begeleiding: Barbara. Inschrijven verplicht ten laatste op maandag 21 januari. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot van 12 EUR komt betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

‘Mal of mooi of gewoon handig ? De geschiedenis van een aantal accessoires’

Zij hangt de huik naar de wind. Wat hangt zij dan eigenlijk naar de wind ? Hij is tot in de puntjes verzorgd. Aha ! Tot in welke puntjes dan wel ? Hadden we het horloge niet uitgevonden, liepen we dan met een zandloper aan de arm ? Leesbril nodig ? Hoe losten ze het probleem vroeger op ? Schoenen, handtassen,… Wanneer doken ze op ? Hoe evolueerden ze ? Wat was de voorloper van de paraplu ? Erna Siebens brengt in haar speelse voordracht de evolutie van een aantal accessoires, van in de late middeleeuwen tot nu. Erna Siebens was dertig jaar kostuumontwerpster voor musical, theater, film en reclame, bekend van onder andere ‘Pauline & Paulette’, ‘Confituur’, ‘Heterdaad’, ‘Stille Waters’, ‘Kabouter Plop’ en de vele musicals van het Ballet van Vlaanderen. Donderdag 31 januari om 14.00 uur. Graag een seintje als je komt. Toegang gratis.

Foto’s (c) Gazet van Hove.