De Kilomeet in Mortsel krijgt langere openingsuren

Tweedehandswinkel De Kilomeet in Mortsel zet het nieuwe jaar goed in met langere openingsuren. De Kilomeet, waar je herbruikbare goederen kunt kopen per kilogram of meter, zal vanaf 2 januari open zijn van 9.00 uur tot 17.00 uur, van maandag tot vrijdag in plaats van enkel in de voormiddag.

Op Vredebaan 76 in Mortsel vind je de Kilomeet. Tweedehands goederen die na enkele weken niet verkocht geraken in de winkels van Opnieuw & Co komen naar de Kilomeet. Daar worden ze verkocht aan lage prijzen per kilogram of per meter. Op die manier kan Opnieuw & Co het aanbod in haar winkels regelmatig vernieuwen en krijgen de spullen die uit de rekken gehaald worden toch nog een kans op een tweede leven.

De Kilomeet is erg populair, maar was tot nu toe enkel open van maandag tot vrijdag tussen 9.00 uur en 13.00 uur. Karina, medewerkster in de Kilomeet, ondervond zelf ook al dat klanten graag per kilo komen winkelen. “Op woensdagen merk ik bijvoorbeeld vaak dat de schoolgaande jeugd hun vrije namiddag start in de Kilomeet. Bij ons kunnen ze voor een paar cent al een leuk boek, kledingstuk of servies vinden. Als de winkel dan dicht gaat om 13.00 uur, vinden de klanten het vaak jammer.”

Daar komt nu dus verandering in. Directeur Koen Goemans legt uit waarom. “We verlengen de openingsuren van de Kilomeet om onze klanten beter van dienst te zijn. Doordat we open zijn tot 17 uur, krijgen meer mensen de kans om even bij ons binnen te springen. Zo hopen we hergebruik nog meer te stimuleren en een hoger percentage aan herbruikbare goederen terug in omloop te brengen.”

###

Over vzw Opnieuw & Co

Opnieuw & Co is een kringloopcentrum dat herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt aan zachte prijzen. Het gaat dan om producten zoals meubelen, kleding, huisraad, boeken, speelgoed, elektro en fietsen. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht door stichter en directeur Koen Goemans. Ondertussen groeide Opnieuw & Co uit tot een grote organisatie met meer dan 400 werknemers en winkels in Lier, Duffel, Mortsel, Kontich en Kessel. Het multiculturele bedrijf zorgt er niet enkel voor dat tweedehands creatief, leuk en ecologisch wordt, maar zet ook in op sociaal verantwoord ondernemen. Zo creëert Opnieuw & Co kansen voor tewerkstelling voor kortgeschoolden en langdurig werklozen.

Winkelvestigingen Opnieuw & Co :

Ma. tot vrij. van 9.00u. tot 13.00u. (vanaf 2 januari tot 17.00u.)

Outletshop De Kilomeet, Vredebaan 77, 2640 Mortsel

 

Ma. tot zat. van 10.00u. tot 18.00u.

Opnieuw & Co vzw, Grote Steenweg 55, 2560 Kessel (Nijlen)

Opnieuw & Co vzw, Hondiuslaan 46, 2570 Duffel

Opnieuw & Co vzw, Borsbeeksebinnenweg 51, 2640 Mortsel

Opnieuw & Co vzw, Antwerpsesteenweg 387, 2500 Lier

Opnieuw & Co vzw, Prins Boudewijnlaan 1, 2550 Kontich

www.opnieuwenco.bewww.facebook.com/opnieuwenco

Foto’s (c) Gazet van Hove.