Komende activiteiten Fietsersbond Hove

Beste,

We brengen u graag op de hoogte van een aantal activiteiten, maar eerst willen we u een gezond en voorspoedig 2019 wensen met veel fietsplezier.

1. Winterwandeling : zondag 13 januari 2019
De laatste weken zijn erg grijs en somber geweest, maar dat belet ons niet om er op uit te trekken. Dit jaar maken we een wandeling in de Mosterdpot. Dit natuurgebied van vochtige weilanden, bosjes en watervlaktes, ligt op het grondgebied van Duffel en Sint-Katelijne-Waver. Door de hoogteverschillen, de bodem en de verschillen in vochtigheid, treffen we er een waaier van biotopen aan. De wandeling is ongeveer 10 km lang (inkorting mogelijk) en wordt begeleid door een natuurgids. We vertrekken om 12.45 uur aan het Natuureducatief centrum ’t Mosterdpotje (Mechelbaan 218 in Duffel).
We zouden geen Fietsersbond zijn als we ook niet de mogelijkheid zouden bieden om te fietsen. Wie wil kan ook met de fiets naar ’t Mosterdpotje. De fietsers vertrekken om 11 uur aan het station van Kontich – Lint voor een fietstochtje van ongeveer 1 uur langs rustige paadjes.
Tegen een kleine vergoeding kan er ter plaatse soep met brood verkregen worden. En dorst hoeft u ook al niet te lijden.
De wandeling is gratis en ook niet-leden zijn uiteraard welkom.
Voor de wandeling is aangepast schoeisel aangeraden.

2. Jaarfeest Azura : vrijdag 8 februari 2019
Deze keer zijn we te gast bij onze buren van FB Lint. Onze centrale gastspreker is Wouter Verhaert. Hij is als mobiliteitsambtenaar verbonden aan de stad Turnhout. Hij zal ons aan de hand van talrijke voorbeelden tonen hoe men, vaak met kleine ingrepen, straten en dorpen veiliger en kindvriendelijker kan maken.
Weldra meer informatie, maar noteer alvast de datum.

kruispunt ‘Donderbrug’ Hove

3. Fietsweekend naar Essen : zaterdag 18 – zondag 19 mei 2019.
Na onze geslaagde fietsweekenden naar Kasterlee, Laarne en Scherpenheuvel, fietsen we deze keer naar Essen (neen, niet in Duitsland !).
Dit fietsweekend organiseren we naar goede gewoonte met onze vrienden van FB Boechout-Vremde.
Ook hierover geven we snel meer info, maar, ja u raadt het goed, noteer alvast de data !

Namens FB Hove
Roger Claessens
0485 / 53 26 94.

Foto’s (c) Gazet van Hove.