Doe zelf iets tegen de vele inbraken in onze regio

Werk mee aan een BIN (Buurt Informatie Netwerk)

De donkere winterperiode is traditioneel een inbraakgevoelige periode. Meer dan de helft van de tijd is het donker. Dus mensen met minder goede bedoelingen worden ook minder snel opgemerkt en slaan hun slag …

Jij kan dit mee verhelpen ! De lokale politie HEKLA zet extra middelen in om inbraken tegen te gaan. Zo voorziet ze extra patrouilles en organiseert ze gerichte controleacties over de hele politiezone. Ook als burger kan je de politie helpen. Hoe ? Heel eenvoudig, geef verdachte situaties onmiddellijk telefonisch door via het nummer 101 ! Of voorkom mee met de politie HEKLA woninginbraken en diefstallen zoals er de laatste tijd meer en meer zijn in onze Zuidrandregio. Richt geen onwettelijke burgerwacht of militie op, wat trouwens onwettelijk is en waarmee je jezelf in gevaar kan brengen. Help de politie door je lid te maken van het buurtinformatienetwerk (BIN) in jouw wijk. Zo verhoog je de sociale controle en de pakkans van mogelijke verdachten.

Ook de komende tijd zullen er verspreid over de Zuidrandregio BIN’s of Buurt Informatie Netwerken opgestart worden. Meer info over de werking van een buurtinformatienetwerk vind je terug op de website van de politiezone Hekla onder de rubriek woninginbraken. Als BIN-lid ben je als eerste mee op de hoogte van een verdachte situatie of incident in je wijk en zorg je dus figuurlijk voor een extra paar ‘ogen’ voor de politie. Bovendien maak jij meteen de juiste reflex door de politie onmiddellijk telefonisch in te lichten. Heb je zin om je aan te sluiten bij een BIN of wil je meer info ? Laat het dan weten via het contactformulier op de website www.politiehekla.be of bel even op het nummer 03 / 444 00 00.

“Want samen werken, is samen veilig” is de slogan van de politiezone HEKLA (gemeenten Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar).