Na 36 jaar actieve dienst zet gemeenteraadslid Koen Snyders een punt achter zijn actieve politieke loopbaan in Edegem. Op 7 januari 2019 vond de installatievergadering van de nieuwe Edegemse gemeenteraad plaats. Reeds in december kondigde Koen Snyders (CD&V) aan dat hij, na een rijk gevulde politieke loopbaan, zijn mandaat als gemeenteraadslid niet zou opnemen. Hij startte in 1983 als gemeenteraadslid en werd zes jaar later schepen. In 1992 werd hij burgemeester en zou dit ruim 20 jaar blijven. “Vandaag wil ik de vernieuwing en verjonging, die we de laatste jaren binnen CD&V Edegem uitbouwen, alle kansen geven. Wij hebben veel talent in onze partij, en daar moeten we gebruik van maken !”, stelt hij.

Belangrijke verwezenlijkingen van Koen Snyders tijdens zijn ambtsperiode als burgemeester zijn de modernisering van de politie- en brandweerdiensten, de bouw van een nieuw gemeentehuis en de verwerving van het kasteeldomein Hof Ter Linden. Koen Snyders maakt graag plaats voor Ann De Cleyn, afdelingshoofd bij de GZA-ziekenhuizen, die de eed aflegde als gemeenteraadslid. Andere verkozenen in de gemeenteraad voor CD&V zijn lijsttrekker en fractieleider Bart Breugelmans en jongerenvoorzitter Adrian De Weerdt. Voor het Bijzonder Comite voor de Sociale Dienst legde Siegrid De Smedt  de eed af.

Koen Snyders geeft later deze maand tevens de fakkel door als afdelingsvoorzitter van CD&V Edegem, maar zal achter de schermen nog wel een ondersteunende rol blijven spelen. Bart Breugelmans (fractieleider) zegt : “Wij appreciëren enorm wat Koen de voorbije decennia voor onze partij heeft betekend. Enkele maanden geleden begeleidde hij onze afdeling bijvoorbeeld nog door de verkiezingen en zorgde hij onder meer voor de opvallende campagneborden en affiches in het straatbeeld.”

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 viel CD&V Edegem terug op 12,5 % van de stemmen, de derde partij. Edegem wordt bestuurd door de N-VA met een absolute meerderheid van meer dan 52 % van de stemmen.

Foto’s (c) Gazet van Hove.