De nieuwe bestuurscoalitie in Mortsel maakte haar bevoegdheden bekend. In Mortsel wordt vanaf 2019 een nieuwe bestuurscoalitie gevormd door N-VA, sp.a – I Love Mortsel en Open VLD. Samen hebben deze drie partijen een meerderheid van 15 zetels op 29 gemeenteraadsleden.

N-VA, sp.a – I Love Mortsel en Open VLD schreven samen een nieuw bestuursakkoord, dat als titel kreeg “Samen Mortsel nog sterker maken. Onze stad op mensenmaat verder verbeteren voor morgen.” Het bestuursakkoord werd op 8 januari, naar aanleiding van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad, voorgesteld. De nieuwe bevoegdheidsverdeling ziet er als volgt uit :

ERIK BROECKX (N-VA) – burgemeester

Erik Broeckx blijft burgemeester van Mortsel. Naast de algemene coördinatie en zijn verantwoordelijkheden rond veiligheid, politie, brandweer, toezicht en handhaving, neemt hij ook de verantwoordelijkheid op over openbare werken, straatgroen en netheid en over ontwikkelingssamenwerking.

KOEN DEHAEN (N-VA) – eerste schepen

Koen Dehaen wordt als schepen bevoegd voor patrimonium en stadsprojecten en financiën. Hij blijft ook op post als voorzitter van het AGB.

STEVE D’HULSTER (sp.a – I love Mortsel) – tweede schepen

Steve D’Hulster wordt als schepen bevoegd voor klimaat en openbaar groen, mobiliteit, Fort 4, communicatie en participatie.

Steve D’Hulster

GOELE CUSTERS (N-VA) – derde schepen

Goele Custers wordt verantwoordelijk voor personeel, organisatie en digitalisering (slimme stad) en welzijn (o.a. buurtregie, inburgeringstrajecten, armoedebestrijding, sociale tewerkstellingsprojecten).

LIVIA MOREAU (Open VLD) – vierde schepen

Livia Moreau wordt bevoegd voor onderwijs, ruimtelijke ordening, stedenbouw en wooncode en voor juridische zaken.

Livia Moreau

ILSE LACANTE (N-VA) – vijfde schepen

Ilse Lacante neemt de verantwoordelijkheid op over vrije tijd (cultuur, sport, jeugd, bibliotheek, erfgoed, toerisme, evenementen). Ze wordt ook schepen voor lokale economie en dierenwelzijn.

GITTA VANPEBORGH (sp.a – I love Mortsel)

Gitta Vanpeborgh neemt de rol op van voorzitter van het bijzonder comité sociale dienst. Ze wordt ook schepen van zorg en gezondheid (o.a. woonzorg, thuiszorg en kindzorg), schepen van wonen en sociaal wonen en gelijke kansen en integratie.