Veel volk en positief nieuws op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van voetbalclub Hove Sport. Heel het Hovese schepencollege was aanwezig op de receptie. Vroeger was dit al eens anders …

“Het feit dat het schepencollege voltallig aanwezig is, toont dat wij een ploeg zijn, allen Fans van Hove Sport” aldus schepen van Financiën Luc Vuylsteke de Laps.

De voetbalploeg is al een tijdje vragende partij voor de aanleg van een kunstgrasveld aan de sportvelden aan de Lintsesteenweg. De beide velden worden dagelijks gebruikt door tientallen sporters en tijdens de weekeindes is het er een komen en gaan van allerlei voetbalwedstrijden voor de jeugd. Tijdens de weekdagen kunnen de leerlingen van de Hovese scholen ook de velden gebruiken. Door dit veelvuldig gebruik van de terreinen is er na enkele maanden van gras niet veel sprake meer. Volgens de weersomstandigheden lopen de voetballers dan in een woestijn of in een modderbad. Dus een oplossing was dringend nodig. En onze buurgemeenten zijn ook al bezig met de aanleg van kunstgrasvelden voor de plaatselijke voetbalclubs. Zo kon Hove ook niet achterblijven. Het is altijd beter dat de plaatselijke sportieve jeugd in eigen gemeente kan gaan voetballen dan verre en gevaarlijke verplaatsingen moet maken naar buurgemeenten.

Ik kon namens het college de vraag naar infrastructuur die de Voorzitter stelde, concreet naar het kunstgrasveld, positief beantwoorden. Wij hebben binnen het nieuwe gemeentebestuur een afspraak hiervoor te zorgen, we moeten de komende weken nog de weg naar de realisatie nog vastleggen : of een gesubsidieerd dossier, of een rechtstreekse gemeentelijke financiering. We zullen daar graag verder in overleg gaan” aldus de schepen van Financiën.

binnenkort heel het jaar groene velden

Foto’s © Gazet van Hove.