Bedanking voor moedige en alerte Hovese burger

Enkele tijd geleden was er een woningbrand in de Vredestraat. Een oudere dame van 93 jaar werd zwaar bevangen door de rook. Dankzij een alerte en moedige buurman werd deze dame gered.  Bij het zien van de rookontwikkeling was zijn eerste spontane reflex : mijn buurvrouw. Hij is binnengegaan en heeft vooraleer de hulpdiensten er waren eigenhandig de oudere dame uit het brandende huis gehaald. En zo met een grote zekerheid haar leven gered. De dame werd met zware rookvergiftiging weggebracht en enige tijd in kunstmatige coma gehouden. Het huis is onbewoonbaar verklaard.

Maandag heeft het bestuur en de politievertegenwoordiging van de zone HEKLA deze burger geëerd. De heer Randy De Keirsmaeker kreeg een oorkonde van de zone HEKLA en de gemeente. In aanwezigheid van burgemeester Koen Volckaerts, schepen Gerda Lambrecht en algemeen directeur Rob Van Den Audenaert, schonk men de heer Randy De Keirsmaeker een mand met typische producten uit de Zuidrand.

Samen met de familie en de andere aanwezigen werd nadien met een glaasje sinaasappelsap even nagepraat. De ouder dame, Moeke, is ondertussen aan de beterhand.

Het gemeentebestuur geeft aan dat er rookmelders bij onze diensten gekocht kunnen worden en benadrukt dat sociale controle en samenwerking een niet te onderschatten waarde heeft.

Foto’s (c) Gazet van Hove.