Meer info en inschrijven in het dienstencentrum aan de René Verbeecklaan 3, via e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 / 454 08 37.

Informatienamiddag ‘Een waardig levenseinde’

We denken allemaal wel eens aan het einde van ons leven. Hoe ouder men wordt, hoe vaker men eraan denkt: we willen niet aftakelen, niet teveel pijn lijden, onze familie niet teveel tot last zijn,… LEIF (LevensEinde InformatieForum) is een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat. Tijdens de informatienamiddag van donderdag 7 februari om 14.00 uur maakt een LEIF-medewerker je wegwijs in alle nuttige informatie over het onderwerp: de wilsverklaring euthanasie, de negatieve wilsverklaring, palliatieve zorgen, patiëntenrechten,… Graag een seintje als je komt. De toegang is gratis !

hier eindigen we allemaal …

Sjoelbakken

Zin in een partijtje sjoelen ? Kom dan op donderdag 14 februari naar het dienstencentrum. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur. Gratis toegang.

‘Kunst beleven’

Wat is er mooier dan samen van kunst te kunnen genieten? Een kunstenaar beter te leren kennen? Zijn of haar werk in al zijn schoonheid te kunnen smaken ? Sanne De Wolf, zelf beeldhouwster, neemt je tijdens vier boeiende namiddagen mee naar de wereld van de kunst, een wereld vol artistieke verrassingen. Voorkennis is niet vereist, enkel een portie gezonde nieuwsgierigheid en openheid voor de wereld van kunst vroeger en nu. Op maandag 18 februari, 25 maart, 29 april en 6 mei, telkens van 14.00 tot 16.00 uur. Je betaalt 5 EUR per sessie. Inschrijven (per sessie of voor de ganse reeks) verplicht. In samenwerking met ITAKA vzw.

Workshop Facebook

Wil je graag kennismaken met Facebook ? Een basisworkshop geeft je een eerste – beperkte – inkijk in de mogelijkheden van dit sociaal medium. Hoe je ‘erop’ geraakt of hoe je dus een account aanmaakt, wat de meest gebruikte termen en acties zijn die je er kan tegenkomen en ondernemen en wat mogelijke gevaren of praktische toepassingen zijn, proberen we in een kort tijdsbestek mee te geven. Verwacht dus geen doorgedreven en gedetailleerde cursus, maar eerder een meer interactieve workshop die je de eerste stappen leert zetten. Je werkt op een laptop die wij ter beschikking stellen, je hoeft dus zelf niets te voorzien. Op woensdag 20 februari van 9.30 tot 12 uur. Kostprijs : 5 EUR. Inschrijven verplicht in het dienstencentrum. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij !

Foto’s (c) Gazet van Hove.