“In de Jos Coveliersstraat wordt veel te hard gereden” …

Hove – Boechout

Op de laatste Hovese gemeenteraad stelde raadslid Filip Craen (HB) dat er veel te snel wordt gereden in de Jos Coveliersstraat, waar hij zelf woont. “De paaltjes op de gemeentegrens zijn verdwenen en door de werkzaamheden in Boechout komt er nu veel verkeer door deze straat. Er wordt ook veel te snel gereden door een aantal chauffeurs. De gemeenschapswacht is reeds op de hoogte. We zouden graag een communicatie van het gemeentebestuur naar de betrokken inwoners zien gebeuren” aldus Craen.

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “Dit moet u eigenlijk aan de buurgemeente vragen. Zij die een initiatief nemen op de paaltjes te verwijderen mogen dan dit ook komen uitleggen. Ondertussen hebben we reeds contact opgenomen met Boechout. Er komt terug overleg over deze zaak.”

Craen : “Nu is er ook kruisend autoverkeer in deze smalle straat zodat de fietsers moeten uitwijken op de betonnen ribjes en zo kunnen vallen. De signalisatie in de straat mag sterker”.

Volckaerts : “De burgers kunnen ook meldingen doen van bepaalde feiten. Op het gemeentehuis is hiervan geen enkele melding binnengekomen.”

Incident gesloten.

opende de Jos Coveliersstraat voor autoverkeer

Foto’s © Gazet van Hove.