HOVE – Kontich

Op de laatste gemeenteraad vroeg raadslid Filip Craen (HB) hoe het nu zit met de houding van het Hovese gemeentebestuur tegenover de komt van een nieuw cinemacomplex aan de Meylweg op grondgebied Kontich ? “Tijdens het afgelopen weekeinde was er nog een protestactie van de betrokken wijkbewoners waarvan een aantal Hovenaars. Welk initiatief neemt het Hovese gemeentebestuur naar de betrokken bewoners ? De beide burgemeesters zijn van dezelfde signatuur ?” aldus Craen in zijn interpellatie.

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “Dit thema is al verschillende keren besproken met de Kontichse collega. We gaan proberen aan de cinema-uitbater beperkingen op te leggen. Echt belemmeren is niet altijd mogelijk. Het is een evolutie die ik niet graag zie. We moeten ook de autonomie van de gemeenten respecteren. De betrokken Meylweg is volledig Kontichs grondgebied. We moeten praten en er het beste proberen uit te halen”.

Eikenstraat helft van Kontich

Zelfs de Eikenstraat die naar de Meylweg loopt, is voor de helft van Kontich. Hove kan hier dus niets doen, ook geen rijrichting wijzigen om de verkeersstromen te beperken naar de cinema.

kruispunt Meylweg-Eikenstraat is Kontichs grondgebied

Foto’s © Gazet van Hove.