Regio

Afspraak : zaterdag 23 februari 2019, Franciscuszaal van de Arkgemeenschap, Groenstraat n° 46 (recht over n° 47) op de grens van Hove met Mortsel.

We kijken er met zijn allen naar uit, naar onze jaarlijkse ledenbijeenkomst. Een moment waar we even samen kijken naar wat we allemaal gerealiseerd hebben in 2018… en dat was heel wat. Denken we maar aan de aankoop van de tweede toegang van het Uilenbos en de drassige weide langsheen de Edegemse beek ‘Aen Den Boeren Leeger’. Maar ook de opening van Frijthout, 18 ha nieuw groengebied op de grens van Hove, Boechout en Mortsel. Ook Wilrijk bleef niet achter met de inrichting van een educatieve hoek aan Groen Neerland en de vele activiteiten op het Fort.
Vanavond geven we jullie een overzichtje omtrent wat we in 2018 gerealiseerd hebben te Wilrijk, te Edegem en te Hove en laten dit zien aan de hand van enkele foto’s gebracht door lokaal actieve leden.
We kijken ook even vooruit naar 2019, naar onze geplande activiteiten en uitdagingen. Er zijn nieuwe gemeentebesturen en nieuwe wensen en misschien kunnen we hier en daar nog verder onze stempel drukken op het natuurbeleid in onze afdeling door aankopen, beheer of studiewerk.
Deze gezellige en leerzame avond gaat voor de derde maal door in de mooie en gezellige zaal van de Arkgemeenschap, prachtig gelegen in een parkje naast het kasteeltje van de Windhoek aan de Groenstraat te Hove. Er is meer dan genoeg parkeerplaats ter plaatse en bovendien makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (bus 50-51-90-91…).

Info : Erlend.hansen@skynet.behttps://www.natuurpunt.be/agenda/jaarlijkse-ledenavond

Organisatie

Natuurpunt Zuidrand Antwerpen

Foto’s (c) Gazet van Hove.