Discussie over B-Alert-systeem op Hovese gemeenteraad

Op de laatste gemeenteraad interpelleerde raadslid Jozef Ampe (HB) over de kwaliteit van het drinkwater tijdens het eerste gedeelte van de afgelopen maand januari. Het drinkwater uit de kraan was toen enkele dagen gekleurd doordat er een binnenschip op het Albertkanaal ter hoogte van Viersel was gezonken. Na enkele dagen was het probleem opgelost.

Jozef Ampe, topman van Hove Beweegt

De inwoners werden gerust gesteld over de media. Onze gemeente is aangesloten bij het Be-Alertsysteem. Waarom werden de mensen niet direct via deze weg verwittigd ? Men kan er onmiddellijk berichten op plaatsen. Werd dit in overweging genomen ? Waarom wel of waarom niet ?” aldus de groen-linkse interpellant.

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “Be-Alert is een alarmsysteem voor noodsituaties. Het heeft een vast omschreven schema. Men mag dit niet zomaar gebruiken enkel bij branden, overstromingen, stroomonderbrekingen, vervuiling van het water met een groot impact. Begin januari is er met het leidingwater nooit een noodsituatie geweest. Bij Be-Alert zijn er vandaag een 400-tal Hovenaars ingeschreven” aldus de burgemeester.

Schrijf je nu in :

Meteen verwittigd bij een noodsituatie, registreer je via www.be-alert.be .

Foto’s © Gazet van Hove .