Toekomstdag 30 maart 2019 in Mortsel

Sinds kort hoor je het hier en daar zoemen. Mortsel Bestuift kende in september een knaller van een start. Meer dan 50 Mortselaars kwamen samen onder de shelter van FORT4 en dachten na over wat participatie precies betekent. Het was een geslaagde avond. Eentje die ons nog meer doet uitkijken naar wat nog komen zal !

grondplan Fort 4

Zoom in op de toekomst

Mortsel Bestuift is een participatie-traject. Een proces in meerdere fases dus. En de eerste stappen zijn gezet. De eerste hordes genomen. Wat er precies allemaal al gebeurde, vind je terug op de website. Vol goesting kijken we nu samen naar de toekomst.

Voor een tweede grote vlucht voorwaarts, vragen we elke Mortselaar om deel te nemen aan het digitale luik. Via het forum krijgt iedereen de kans om zijn of haar plannen en wensen voor Mortsel te delen. Mensen zonder pc of digitale mogelijkheden, nodigen we uit om analoog (papier, telefoon, gesprek) toch hun idee te delen. We organiseren hiervoor zelf een aantal bijeenkomsten, oa voor specifieke (kansen)groepen. Maar niks houd je tegen om zelf initiatief te nemen. Een koffieklasjke met de buren of een open babbel bij de kaartclub brengen misschien ook nieuwe dromen voor onze stad naar boven. Laat ze ons zeker weten !

het “Maske”

Wil je toch even aan een pc, maar kan dat niet thuis ? Ga dan langs bij de bibliotheek of op de internetpc’s in de Meerminne 6 Mortsel. Je vindt ook een ‘korf’ aan het stadsonthaal, waar je je idee op papier kan achterlaten.

We hopen tegen de TOEKOMSTDAG van 30 maart een mooie oogst aan ideeën te hebben. Die stellen we dan aan je voor en werken ze op dat moment samen verder af.

www.mortsel.be .

Sint-Jozefziekenhuis Mortsel