Hove, zondag 17 februari 2019
Geheel per toeval ontdekten zo’n kwarteeuw geleden enkele bergwandelaars een naakt lichaam aan de rand van een gletsjer. Weer een ongelukkige wandelaar die na jaren” ijskast – prison” door de gletsjer wordt vrijgegeven, dacht aanvankelijk iedereen. Tot bleek dat het bevroren lichaam niet aan een onfortuinlijke hedendaagse bergtoerist toebehoorde, maar het een ijsmummie was van een 5.300 jaar oude tijdreiziger. Sindsdien hebben zich een hele stoet onderzoekers allerhande zich op dit onverwacht geschenk gestort… En onze ijsmummie, die geeft haar geheimen maar mondjesmaat vrij. Wat kwamen deze onderzoekers tot hiertoe zoal te weten ?
Tijdens deze algemene natuurwandeling kom je te weten hoe onze ijsmummie en de haren de natuur optimaal hebben benut om te overleven, hoe de natuur dat nu ook nog doet en nog veel meer.

Afspraak : om 10.00 uur aan het Gemeentepark Hove, ingang Magdalena Vermeeschlaan tussen huisnummers 9 en 11. Er is voldoende parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving. Einde van de wandeling om 12.00 uur.
Mee te brengen : waterdichte schoenen, eventueel verrekijker, loepje.
Gids : Martine Herygers
Leiding : Lucy de Nave – 03 / 237 99 52 – 0485 / 71 73 48 . (enkel op de dag zelf bereikbaar)