KONTICH

Project Beemdenlaan – Holle Eikaard

De klinkerwerken van de voetpaden in de Holle Eikaard werden even onderbroken, maar worden verdergezet vanaf 18/02. Ondertussen wordt de aanwerking rond de putjes afgewerkt. De toplaag asfalt is voorzien voor maart ’19.

In de Beemdenlaan worden boordstenen en kantstroken geplaatst; op 20/02 staat de nivellering van de fundering voor de klinkers gepland. De klinkerwerken worden hier aangevat eind februari en zouden anderhalve maand in beslag nemen. Eerstdaags worden ook de nieuwe palen voor de straatverlichting geplaatst door Fluvius.

Meer informatie kan u vinden op de projectpagina van Aquafin.

Project Schoolstraat – Nieuwstraat – Schuttershofstraat

Viabuild legt momenteel de fundering en groenvakken aan in de Schuttershofstraat; in de week van 11/02 zullen de klinkerwerken hier starten. In de Schoolstraat wordt nog onderfundering van de wegenis aangelegd en wordt langs de kant van het park ook het afvoersysteem aangesloten naar de infiltratiepalen. Derhalve blijft de doorgang vanuit het park naar de Schoolstraat afgesloten. De aanleg van de klinkerbestrating hier is momenteel voorzien om half februari te starten. Deze zal tot +/- half maart in beslag nemen, indien de weersomstandigheden gunstig blijven. Vanaf half maart zou dan de aanleg van de riolering in de Nieuwstraat kunnen starten. Zonder onvoorziene gebeurtenissen kan het werk voltooid worden in augustus van dit jaar.

Meer informatie kan u vinden op de projectpagina van Aquafin.

Project Wipstraat – Hofstraat – Ooststatiestraat

Viabuild heeft de vernieuwing van de voetpaden in de Hofstraat voltooid en is momenteel bezig de aansluiting met de Antwerpsesteenweg uit te voeren. Indien de weersomstandigheden het toelaten, wordt dit dinsdag 12/02 geasfalteerd en betekent dit dat de Hofstraat terug volledig kan opengesteld worden.

De heraanleg van de Wipstraat start op 13 februari; de nodige parkeerverbodsborden werden ondertussen geplaatst. U vindt hieronder de presentatie die 30/01 op de bewonersvergadering gebracht werd. De vernieuwing van het voet- en fietspad in de Antwerpsesteenweg zal evenwel slechts voor een klein gedeelte kunnen gebeuren omwille van de werkzaamheden aan de site Gonthier die beletten dat Viabuild daar tegelijkertijd kunnen werken.

www.kontich.be

Foto’s © Gazet van Hove.