Samen met twee Belgische toptalenten die furore maken in het buitenland ontdekt Neerdorpen Klassiek de muziek van Mieczyslaw Weinberg op 28 februari 2019 in de Heilig Kruiskerk in Mortsel.

Annelien Van Wauwe op klarinet en Lucas Blondeel op piano brengen er 100 jaar Weinberg. Een van de best bewaarde geheimen van de Russische muziek uit de twintigste eeuw is het werk van de in Polen geboren Sovjet-componist Moisey (Mieczyslaw) Weinberg. In 1943 stuurde Weinberg de partituur van zijn eerste symfonie aan Dimitri Shostakovich, die onder de indruk was en ervoor zorgde dat Weinberg met officiële goedkeuring werd uitgenodigd naar Moskou. Dit was het begin van hun lange vriendschap en van Weinberg’s carrière als Sovjet-componist.

De Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe, wordt beschouwd als één van de meest boeiende en originele klarinettisten van haar generatie. Op vierjarige leeftijd ontdekte Lucas Blondeel in de antiekzaak van zijn ouders een pianoforte uit 1834 en begon er prompt op te musiceren. Later studeerde hij piano aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij in juni 2004 de graad van Meester in de Muziek behaalde met de grootste onderscheiding.  Beide komen nu met het werk van Weinberg op 28 februari naar de Heilig Kruiskerk in Mortsel om 20.15u. Tickets kosten 14 euro en -26 jarigen betalen 5 euro en deze tickets zijn te verkrijgen op het tel. 03 / 449 16 87 of via mail naar info@orfeo.be . Of  bij de cultuurdiensten in Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel. Of kijk even op de website www.orfeo.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.