Het schepencollege van de gemeente Kontich besliste om geen gunstig gevolg te geven aan de vergunningsaanvraag van Cinema4you.
De vergunningsaanvraag betrof de bouw van een cinemacomplex met drie bioscoopzalen met een totaalcapaciteit van 370 plaatsen, een polyvalente ruimte en 83 parkings in de Meylweg, vlak aan de gemeentegrens met Hove.

Ondanks dat het concept van de luxe-cinema zeker een leuke extra zou zijn in het vrijetijdsaanbod van de gemeente Kontich, stelden wij ons reeds van bij het begin ernstige vragen bij de ligging van het project.
Door de aanwezigheid van diverse lokale sportverenigingen is er nu reeds een enorme druk op de smalle Meylweg. Een cinema zou nog meer bezoekers van buiten onze gemeente aantrekken, waardoor de straat volledig verzadigd zou geraken
”, aldus kersvers Schepen van omgeving Karel Van Elshocht (Open Vld).

Tijdens het openbare onderzoek ontving de gemeente meer dan 322 bezwaarschriften tegen de vergunningsaanvraag. “Het aantal bezwaarschriften is voor mij géén reden om een bepaald project te weigeren, de leefbaarheid van een bepaald gebied wél. We hebben deze beslissing op basis van de grondige studie van onze ambtenaren in overleg met onze coalitiepartner N-VA in alle sereniteit genomen”, besluit Schepen Van Elshocht .

Of Cinema4you tegen deze beslissing in beroep zal gaan bij de Bestendige Deputatie is vooralsnog niet geweten.

Het worden nog spannende tijden in Kontich.

Foto’s (c) Gazet van Hove – cover : rumoerige volksvergadering over inplanting cinema.