Hove

Meer info en inschrijven in het dienstencentrum aan de René Verbeecklaan 3 in Hove, via e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 / 454 08 37.

Sjoelbakken

Zin in een partijtje gratis sjoelen? Kom dan op donderdag 7 maart naar het dienstencentrum. Iedereen welkom vanaf 14 uur.

Cursus Android tablet voor beginners

Steeds meer mensen hebben een tablet, gekregen of zelf gekocht. Maar niet iedereen kan er zomaar van begin af aan mee werken. Voor die mensen hebben de vrijwillige computerlesgevers van het dienstencentrum een cursus ontwikkeld. Wat leer je in die cursus? Wat je met een tablet kan doen en, vooral, wat je niet met een tablet kan doen, welke soorten tablets er zijn en wat het onderscheid is, hoe je je tablet aan (en af) zet en hoe je met een ‘touch screen’ of aanraakscherm werkt, hoe je op het internet geraakt met je tablet en wat dat eventueel kan kosten, wat ‘apps’ zijn en hoe je ze kan installeren, hoe je foto’s en filmpjes kan maken met je tablet,… De lessen worden gegeven aan een laag tempo en er is ook altijd een begeleider aanwezig om je individueel verder te helpen. Breng voor de cursus je eigen Android-tablet mee om op te werken, zo kan je tijdens de les mee oefenen en proberen. Het is evenwel niet de bedoeling om die tijdens de cursus voor iedereen individueel te gaan installeren of bijwerken. Dat wordt huiswerk! Deze opleiding gaat ook niet in op de werking of het gebruik van specifieke apps of andere toepassingen. Eens een app is geïnstalleerd, moet je zelf ontdekken hoe één en ander werkt. Het is trouwens onbegonnen werk om honderdduizenden apps één na één te gaan bekijken… Let op: deze opleiding is uitsluitend voor tablets die werken met Android software, dus niet voor iPads van Apple of Microsoft tablets met Windows8! Breng voor alle zekerheid je tablet mee bij je inschrijving, dan ben je zeker dat je goed zit en voorkom je teleurstellingen. Doelgroep: mensen die nog nooit met een tablet hebben gewerkt en hier graag wat meer zouden willen van weten en wat meer mee kunnen. Op maandagen 11, 18 en 25 maart, telkens van 9.30 tot 12 uur. Kostprijs: 15 EUR voor de ganse reeks. Indien de kostprijs voor jou een probleem is, kan je zeker contact opnemen met de centrumleider. Zij zal jouw vraag in alle discretie behandelen en samen met jou een oplossing zoeken. Inschrijven is verplicht in het dienstencentrum en breng je tablet mee. De plaatsen zijn beperkt. Wees er dus vlug bij!

De Digidokters

Heb je problemen met je laptop of tablet ? Doet jouw toestel om één of andere reden niet wat je zou willen dat het doet ? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet ? Moet je een nieuw programma downloaden of moet je een update installeren en durf je daar zelf niet aan beginnen ? Kom dan op consultatie bij één van de Digidokters. Elke maand (in maart op dinsdag 12 maart van 14.30 tot 16.00 uur) houden leerlingen van het zesde jaar Informatica van Sint-Jozef in Kontich spreekuur in het dienstencentrum. Zij zullen je naar best vermogen helpen met al je technische en andere problemen met je laptop en/of tablet. Een afspraak maken is verplicht via 03 / 454 08 37 of dienstencentrum@ocmwhove.be . Deze dienst wordt gratis aangeboden door Sint-Jozef Kontich en Dienstencentrum Ten Hove.

Informatienamiddag ‘Consuminderen’ (Steven Vromman)

In onze samenleving wordt heel veel belang gehecht aan consumeren. Ons hele economische systeem is erop gebaseerd. Wat we vaak vergeten is dat dit overmatig consumeren een nefaste invloed heeft op het milieu en onze planeet. Steven Vromman startte in 2008 zijn experiment als Low Impact Man. Zijn doel is om goed te leven, maar met een kleine impact op het milieu en hij gaat daarbij op zoek naar alternatieven om toch te genieten van comfort en spullen zonder het milieu te belasten. Naast zijn persoonlijk verhaal krijg je op donderdag 14 maart om 14.00 uur ook veel concrete tips voor meer geluk met een kleinere voetafdruk. Graag vooraf een seintje als je komt. De toegang is gratis. Deze informatienamiddag wordt georganiseerd in samenwerking met VormingPlus Antwerpen.

Rummikub

Zin in een partijtje Rummikub ? Kom dan naar het dienstencentrum. Heb je thuis een Rummikub-set ? Breng het dan mee. Ken je het niet maar wil je het graag leren ? Kom dan zeker: mensen genoeg die je de spelregels aanleren. Op donderdag 21 maart om 14 uur. Gratis toegang. Iedereen welkom !

Foto’s (c) Gazet van Hove.