Hove

Meer info en inschrijven in het dienstencentrum aan de René Verbeecklaan 3 in Hove, via e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 / 454 08 37.

Bloemschikken

Samen bloemschikken : niets fijner dan dat. Het kan, begeleid door Barbara, in het dienstencentrum op vrijdag 22 maart om 13.30 uur. Inschrijven verplicht ten laatste op maandag 18 maart. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen : scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kostprijs : 12 EUR voorschot, op voorhand te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

‘Kunst Beleven’

Wat is er mooier dan samen van kunst te kunnen genieten ? Een kunstenaar beter te leren kennen ? Zijn of haar werk in al zijn schoonheid te kunnen smaken ? Sanne De Wolf, zelf beeldhouwster, neemt je tijdens enkele boeiende namiddagen mee naar de wereld van de kunst, een wereld vol artistieke verrassingen. Voorkennis is niet vereist, enkel een portie gezonde nieuwsgierigheid en openheid voor de wereld van de kunst vroeger en nu. Op maandag 25 maart, 29 april en 6 mei, telkens van 14.00 tot 16.00 uur. Kostprijs : 5 EUR per sessie. Inschrijven verplicht en kan per sessie of voor de ganse reeks. Deze activiteit is een samenwerking tussen Itaka vzw en Dienstencentrum Ten Hove.

Voor de smartphonegebruiker : infosessie ‘Mobiel op reis’

Met de infosessie ‘Mobiel op reis’ willen we even stilstaan bij het gebruik van de smartphone of tablet als je van plan bent op reis te gaan. Dit is geen cursus over het installeren van bepaalde apps of het specifieke gebruik ervan, maar eerder een overzicht van wat er zoal te vinden is aan nuttige of praktische toepassingen op de smartphone of de tablet. Wat kunnen die bijdragen aan het plezier van de reis zelf, de voorbereiding ervan en het nagenieten achteraf? Bijvoorbeeld apps om hotels te boeken, auto’s te huren, trein- en vliegroutes na te gaan, restaurants en shopping centra te vinden, je auto terug te vinden als die ergens in een vreemde stad geparkeerd staat en je de weg kwijt bent, kosten te delen met medereizigers, ‘Thuis’ of ‘Familie’ te kijken in den vreemde,… Uiteraard zal dit overzicht niet volledig zijn en zullen er zeker andere apps zijn die dezelfde functionaliteiten hebben of mogelijkheden bieden, maar in het voorziene tijdsbestek kan uiteraard niet alles aan bod komen. Op woensdag 27 maart van 9.30 tot 12 uur. Gratis toegang. Inschrijven verplicht.

Modeshow

Bo Mode presenteert de lente- en zomercollectie 2019: modieuze kleding voor dames en heren aan zeer aantrekkelijke prijzen. Op donderdag 28 maart om 14 uur. Je kan de collectie al gaan bekijken vanaf 13.30 uur. Gratis toegang. Graag vooraf een seintje als je komt. In samenwerking met Samana.