Ivo Vereycken is de nieuwe korpschef van de politiezone HEKLA

REGIO HEKLA

De politieraad van de zone H.E.K.L.A. (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar) verkoos de 55-jarige Edegemnaar Ivo Vereycken als nieuwe korpschef van de politiezone. De huidige directeur operaties van de dienst speciale eenheden haalde het voor het Antwerpse diensthoofd van de federale wegpolitie Wim Redig.

Beide kandidaten verschenen midden januari jl. voor de selectiecommissie en werden geschikt bevonden voor het uitoefenen van deze topfunctie. In een stemming rangschikte de politieraad Ivo Vereycken als eerste en Wim Redig als tweede.

Politieraad HEKLA

De politieraad volgde in de geheime stemming het beoordelingsverslag en koos Vereycken als nieuwe korpschef. Ivo Vereycken startte zijn carrière in 1982 bij de toenmalige Rijkswacht. Na zijn opleiding maakte hij carrière binnen de verschillende diensten van het Speciaal Interventie Eskadron en de Speciale Eenheden. Hij was er onder meer verantwoordelijk voor bewakingsopdrachten, onderhandelaar en coördinator bij interventie-opdrachten binnen de georganiseerde criminaliteit en terrorisme. Zijn sporen verdiende hij vanaf 2001 als Directeur Operaties bij de Directie Speciale Eenheden. Tot slot is hij ook gastdocent bij ANPA (school officieren) en Campus Vesta. Hij is gehuwd en vader van twee kinderen.

Volgens HEKLA-voorzitter en burgemeester van Edegem, de heer Koen Metsu, hebben de leidinggevende capaciteiten in combinatie met de ijzersterke operationele inzichten van Ivo de doorslag in de keuze gegeven. “Het HEKLA-schip zal kunnen rekenen op een empathisch kapitein die zich zeer actiegericht zal ontfermen over het veiligheidsplan. Zijn ambitie is om het HEKLA-team naar een nóg hoger niveau te tillen. Ik heb mogen vaststellen dat hij als geen ander beseft dat het menselijk kapitaal van groot belang is voor onze zone. Ik geef Ivo Vereycken daarom mijn volle vertrouwen. Met zijn lange ervaring en voortreffelijke referenties is hij de geschikte man voor deze ambitieuze functie” besluit de burgemeester van Edegem.

Foto’s (c) Gazet van Hove.