Kom naar het Vlaams Nationaal Zangfeest

ANTWERPEN.

Een oproep, waarom een oproep ? 
Het Zangfeest is niet meer van deze tijd. Ik ben jong, en ik hou me met andere zaken bezig. Ik moet bekennen dat deze jonge gast gelijk heeft, samen met zijn leeftijdgenoten. Het Zangfeest is niet meer van deze tijd maar van alle tijden, onze normen, waarden, respect voor onze identiteit, taal en cultuur zijn van alle tijden. Daar staat het Zangfeest ook voor, U toch ook ? Is er dan sprake van een overjaarse manifestatie ?

Het Zangfeest is een manifestatie van het Vlaams Belang, van de N-VA, van extreem rechts van, van , ja van wat dan nog, o ja ? Sta ik hier te liegen als ik zeg dat het Zangfeest geen partij politieke manifestatie is en elke Vlaming(e), van welke partij politieke -of filosofische overtuiging hij/zij ook is welkom is ? Op het Zangfeest wordt gepleit voor een Vlaamse staat, dat klopt. Je bent als jongere begenadigd, ik had vroeger geen middelen om me fatsoenlijk te informeren over de stand van zaken in dit land, nu heb jij die middelen wel. Je ziet toch dat de Vlamingen, de meerderheid in dit land niet kunnen en mogen beslissen over hun toekomst ! Je bent als jongere kritisch dus doe de moeite om de politiek iets of wat te volgen en als je me zegt dat de politiek je geen fluit interesseert dan antwoord ik je dat de politiek zich dan voor jou zal interesseren en dat is niet zo leuk. Kom eens onbevangen, zonder vooroordelen naar het Zangfeest dat ook een moderne omlijsting heeft, maar natuurlijk geen DJ bedoening is, kom eens luisteren en vorm dan een oordeel.

Ik ga verder, tot degenen die ontgoocheld zijn, bitter, aanwezig zouden moeten zijn en dus staan tussen hun volk, boos, hoopvol, zich bedrogen voelen, luister naar de historische devies van Guido Moons : niet plooien. Kom het Gebed voor het Vaderland zingen en uw andere liederen. O ja, als ge dan na het Zangfeest naar buiten gaat en de meningsverschillen weer de kop opsteken, denk dan niet dat het Zangfeest een maat voor niets geweest is maar dat er toch weer een hoopvol signaal om tot de rede te komen en in te zien dat politiek dient om macht te verwerven ten dienste voor ons volk , ten dienste van de verwezenlijking va een Vlaamse staat. Wat wil je dat ik nog meer doe om u te overtuigen op zondag 17 maart, om 14u30. naar de Lotto-Arena in Antwerpen te komen en getuigen dat wat het Zangfeest betekent van alle tijden is.

Hugo Portier

Ere voorzitter ANZ maar hoofdzakelijk gewone Vlaamse militant.