Boechout

De extra tijdelijke parking zijde Hove is aangelegd : er is plaats voor ongeveer 15 tot 20 auto’s. Vanaf daar kan er gewandeld worden richting Sint-Bavoplein : 1 van de 2 voetpaden zullen steeds bereikbaar zijn. De achteringang van de horecasite kan je bereiken vanaf het voetpad en eventueel doorsteken naar de straat achter de kerk. Vanuit de Van Colenstraat richting Hovesesteenweg dient er ook via de horecasite gewandeld te worden.

Bovenbouw

De opbouw van Sint-Bavoplein ter hoogte van de appartementsgebouwen is volop in uitvoering, de kleiklinkers van het voetpad zijn geplaatst. Deze zone mag al in gebruik genomen worden en is afgeschermd met hekken.

De plantvakken zijn uitgevoerd en gevuld met zwarte grond, de aanplant van de plantvakken is voorzien in de week van 18 of 25 maart. De bovenbouw voor het Gildenhuis en de kerk is in uitvoering, deze werken zijn gepland in de krokusvakantie zodat de hinder voor de schoolgaande kinderen minimaal is.

Riolering

De riolering is gestart vanaf de put op de hoek van de Van Colenstraat richting Jef Van Hoofplein richting Hovesesteenweg.

De DWA- en RWA-riolering voor de kerk zijn uitgevoerd, de sleuf ligt nu open in Hovesesteenweg.

De afkoppelingen van de huizen start binnenkort. Hierdoor zal het voetpad naar de horeca site en aansluitend op de Hovesesteenweg soms onderbroken zijn.

Bereikbaarheid

De kerk is bereikbaar via de zij ingang, zijde Van Colenstraat en Sint-Bavoplein de straat achter de kerk.

  • Barabàs, Café Kalifornia, Cosmo cucina italiana en Theaterzaal Vooruit zijn bereikbaar via het voetpad vanuit Van Colenstraat / Sint-Bavoplein achter de kerk en via de het voetpad Hovesesteenweg langs de achteringang (tussen Falco en VM Office).
  • Café Falco is bereikbaar via 1 van de 2 voetpaden.
  • Café ’t Hoefijzer en Toscana zijn bereikbaar via Jef Van Hoofplein.
  • Café Gildenhuis is bereikbaar via Alexander Franckstraat/Pastoorsleike.
  • Jan Frans Willemsschool is bereikbaar via de achterzijde van het Jef Van Hoofplein, zowel voor voetgangers, fietsers als voertuigen op de nabije parkings.
  • Sint-Gabriëlcollege is bereikbaar via Bistweg en Elfbunderweg.

Bij vragen kan u steeds terecht op de dienst openbare werken en mobiliteit.
De planning is steeds onder voorbehoud van weerverlet of onvoorziene omstandigheden.

Foto’s (c) Gazet van Hove.