Volgende week donderdag 21 maart, is het weer zo ver : onze nationale applausdag !

Voor de 6de keer reeds zullen die ochtend de fietsers op tientallen plaatsen in Vlaanderen en Brussel op een applaus onthaald worden.
Met deze applausactie vergast de Fietsersbond alle fietsers op weg naar het werk, de school, de winkel,… op een warm aanmoedigingsapplaus.


Dat doen we om :

– fietsers te feliciteren voor hun keuze voor de fiets;
– fietsers te bedanken omdat ze de wereld een stukje aangenamer en gezonder maken;
– fietsers aan te moedigen om zo verder te doen;
automobilisten te tonen dat het ook anders kan;
beleidsmakers te tonen dat een veilige fietsinfrastructuur noodzakelijk is.

Het is bemoedigend om vast te stellen dat ook meer en meer scholen die ochtend een applausteam aan de schoolpoort post laten vatten. Dat is in Hove niet anders. Scholen (samen met vele ouders) zijn immers al lang vragende partij om de schoolomgeving veiliger en gezonder te maken door ouders en hun kinderen aan te moedigen om met de fiets (of te voet) naar school te laten komen. Absolute voorwaarde is natuurlijk dat er veilige en comfortabele (school)fietsroutes zijn. Zo niet, zal de vicieuze cirkel voor vele ouders moeilijk doorbroken kunnen worden om hun kinderen niet met de auto naar school te brengen.
De recente invoering van de Onderwijsstraat als ‘schoolstraat’, bewijst dat het toch kan. Het is een cliché, maar ‘waar een wil is een (fiets ?)weg’.

Zin en tijd om ons applausteam te komen versterken ? Van harte welkom ! Traditioneel staan wij van 7.30 tot 8.30 uur ter hoogte van het Kostershuisje aan de Kapelstraat.
De fietsers zullen u dankbaar zijn en in ruil daarvoor krijg je een brede glimlach in de plaats !

Namens Fietsersbond Hove
Roger Claessens
0485 / 53 26 94.

gevaarlijke toestanden in de Kapelstraat …

Foto’s © Gazet van Hove.