Het parkbeheerplan voor het Vijverhof is goedgekeurd door de gemeenteraad. Boechout krijgt er een mooi park bij met openbare wandelwegen. Het plan moet ervoor zorgen dat het park in al zijn fauna en flora opleeft.

Natuurwaarde en biodiversiteit verhoogt

De vijver wordt in zijn historisch kader met een gezonde waterspiegel hersteld. Met nieuwe planten, bloemen en bomen verhoogt de natuurwaarde en biodiversiteit. Er moeten eerst 48 bomen gerooid worden, waaronder 30 coniferen, maar die worden vervangen door 48 inheemse hoogstambomen.

Daarnaast wordt er in een publieke doorgang voorzien vanaf de Alexander Franckstraat, via het bruggetje, over de vijver naar het Biesbesbos. Het wandelpad op het domein zelf blijft toegankelijk voor het publiek.

Zes hectare groene ruimte

In oktober sloot de gemeente nog een overeenkomst met de familie Van Der Auwera om een park- en bosdomein van zo’n 12.300 m² te huren. Hierdoor breidde het speelbos uit met 1,2 hectare tot 5,5 hectare. Het bos wordt gehuurd voor een termijn van 20 jaar en zal uitsluitend gebruikt worden als speelbos. Het onderhoud is in handen van de gemeente die een toegankelijkheidsreglement zal opstellen.

Eens het parkbeheerplan is uitgevoerd en het park is opengesteld, groeit de aaneengesloten, groene ruimte, met het speelbos en het recent gehuurde parkperceel van de familie Van Der Auwera, uit tot 6 hectare.

Foto’s (c) Gazet van Hove.