Boechout steunt op vraag van Kom op tegen Kanker de campagne ‘Generatie Rookvrij’ en maakt vanaf april al haar speel- en sportterreinen rookvrij.
De campagne wil een brede beweging opstarten met mensen en organisaties die ijveren voor een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken. Een samenleving waarin we kinderen en jongeren beschermen tegen de verleiding om te roken en verslaafd te geraken.

Ook Boechout vindt een gezonde omgeving voor kinderen belangrijk. Speel- en sportterreinen kunnen een sterke voorbeeldrol vervullen, net omdat ze kindvriendelijke plaatsen zijn. Op vraag van Kom op tegen Kanker wil onze gemeente de speeltuintjes en sportterreinen rookvrij maken.
Er wordt aan rokers gevraagd om op deze kindvriendelijke plaatsen niet meer te roken of enkel uit het zicht van de kinderen.

kankerslachtoffers vermijden

Iedereen welkom op voorstelling

Er werden al verschillende ‘Hier speel ik rookvrij’-borden op speel- en sporttereinen in de gemeente geplaatst.

Het nieuwe bord wordt officieel voorgesteld op 3 april om 17.00 uur in het George van Raemdonckpark.
Alle kinderen en hun (groot)ouders worden uitgenodigd om dit bord te komen inspelen en te genieten van de rookvrije speelruimte.

Ook de sportverenigingen in Boechout worden aangemoedigd om mee te doen en op hun terreinen kinderen de mogelijkheid te geven om rookvrij te sporten. Zo draagt Boechout bij aan een rookvrije generatie, waarin alle kinderen rookvrij kunnen opgroeien en geen enkel kind nog begint met roken.

www.generatierookvrij.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.