Op de laatste Hovese gemeenteraad werden er verschillende vertegenwoordigers van de gemeente aangeduid in allerlei organen.

Aanduiden waarnemend algemeen directeur bij afwezigheid algemeen directeur

De gemeenteraad duidt vervangers aan voor de algemeen directeur als die afwezig of verhinderd is. Volgende medewerkers worden aangeduid als mogelijke vervanger van de algemeen directeur : Martine Cuyvers (coördinator Personeelsadministratie en Secretariaat), Davy Verbeeck (communicatieambtenaar) en Dirk Schepers (afdelingshoofd Ruimte). Het is aan de algemeen directeur om telkens één van deze personen aan te duiden als waarnemend algemeen directeur.

Unaniem aangenomen.

PONTES – samenstelling Raad van Bestuur

De gemeenteraad werd gevraagd de samenstelling van de nieuwe raad van bestuur van PONTES goed te keuren voor de duur van de legislatuur 2019-2024. Ons bestuur heeft niet de mogelijkheid om een kandidaat bestuurder voor te dragen als effectief lid van de raad van bestuur van Pontes.

Unaniem aangenomen.

CBE Open School – aanduiding vertegenwoordigers – Volwassenonderwijs

Aan de raad werd gevraagd om de volmacht-dragers aan te duiden voor alle gewone en buitengewone algemene vergaderingen van CBE Open School vzw voor de duur van de hele legislatuur 2019-2024. Als volmacht-drager : Gerda Lambrecht en als plaatsvervangend volmacht-drager : Els Pauwels.

Unaniem aangenomen.

Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen(ERS) – aanduiden vertegenwoordigers

Aan de raad werd gevraagd om de volmacht-dragers aan te duiden voor alle gewone en buitengewone algemene vergaderingen van het Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen (ERSV) voor de duur van de hele legislatuur 2019-2024. Voorstel : Luc Vuylsteke de Laps en als plaatsvervanger Bart Van Couwenberghe.

Unaniem aangenomen.

Luc Vuylsteke de Laps

LOGO Antwerpen : Aanduiden vertegenwoordigers

Aan de raad werd gevraagd om de volmacht-dragers aan te duiden voor alle gewone en buitengewone algemene vergaderingen van LOGO Antwerpen voor de duur van de hele legislatuur 2019-2024. Als volmacht-drager : Gerda Lambrecht en als plaatsvervangend volmacht-drager : Els Pauwels.

Unaniem aangenomen.

Wijk-werken Zora – Aanduiding vertegenwoordiger

Aan de raad werd gevraagd de vertegenwoordigers voor het Beheerscomité van de intergemeentelijke vereniging Wijk-werken Zora aan te duiden. Gerda Lambrecht werd voorgedragen als effectief lid van Wijk-werken Zora.

Unaniem aangenomen.

Gerda Lambrecht

Bekkenbestuur Nete- en Benedenschelde

De gemeenteraad duidt volgende mandatarissen aan :

  • voor het Nete-bekken : effectief lid : Bart Van Couwenberghe, plaatsvervanger : Luc Vuylsteke de Laps
  • voor het Beneden-schelde-bekken : effectief lid : Bart Van Couwenberghe, plaatsvervanger : Luc Vuylsteke de Laps.

Unaniem aangenomen.

Streekvereniging Zuidrand : voordracht van vertegenwoordigers van de gemeente voor de raad van bestuur van de projectvereniging

Aan de gemeenteraad werd gevraagd om de vertegenwoordigers van de gemeente in de Streekvereniging Zuidrand aan te duiden. Er dient één stemgerechtigd lid en plaatsvervanger (leden van het college) worden aangeduid en één raadgevend lid en plaatsvervanger (oppositie). In totaal dus 4 personen.

Meerderheid : Gerda Lambrecht en Els Pauwels

Oppositie : Katia Devriendt en Filip Craen.

Unaniem aangenomen.

Lokaal overleg kinderopvang : goedkeuring huishoudelijk reglement, statuten en samenstelling

Door de nieuwe regelgeving dient het lokaal overleg kinderopvang een aangepaste versie van het huishoudelijk reglement en de statuten op de maken. Ook de nieuwe samenstelling van de raad moet bekend gemaakt worden.

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het huishoudelijk reglement, de statuten en de samenstelling goed te keuren.

Unaniem aangenomen.

Foto’s © Gazet van Hove.