Resultaten flitsmarathon 3 april

Op woensdag 3 april jl. hield men in 26 Europese landen een flitsmarathon tegen te snelle autobestuurders. In ons land werd de flitsmarathon georganiseerd door de Federale politie en 127 lokale politiezones, ook in onze HEKLA-zone (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar). In de HEKLA-zone hielden de agenten van de dienst Verkeer snelheidscontroles met onderscheppingen op verschillende plaatsen van het HEKLA-grondgebied.

In totaal werdern er 2.781 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 3% (87 chauffeurs) te hard op de gaspedaal duwden. Daarnaast werden er 3 chauffeurs onder invloed van alcohol tegengehouden, één mocht onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren.

In de toekomst zal de politiezone HEKLA op snelheid blijven controleren, aangezien dit één van de prioriteiten van het lokale zonale veiligheidsplan is. Een verwittigd bestuurder is er dus twee waard.