Evolutie afvalstroom in Hove

Op de laatste gemeenteraad kwam de evolutie van de Hovese afvalstroom ter sprake. “Hove Beweegt pleit voor een objectieve, data-gebaseerde benadering van het afvalbeleid in Hove. Daarom pleit Hove Beweegt voor een grondige analyse van het afvalpatroon van de Hovenaar over de laatste 5 jaar. Wat kunnen we daaruit leren ? Hoe kunnen we daar het afvalbeleid van de toekomst daarop afstemmen ? En wat is bijvoorbeeld de evaluatie van het gebruik van de ondergrondse afvalcontainer ter hoogte van de sportterreinen van Hove Sport, na 1 jaar in gebruikname” aldus gemeenteraadslid Filip Craen (HB).

Schepen van milieu Bart Van Couwenberghe (N-VA) antwoordde : “Tussen januari en oktober 2018 waren er 172 aanbiedingen van afval in de container aan de Lintsesteenweg. In totaal ging het hier over 710 kg afval. Er zijn 89 inwoners met een toegangskaart en 54 kaarthouders gebruikten hun kaart. We zullen dit kanaal in de toekomst frequenter in Info Hove publiceren”.

Hovenaars mogen hun afval nog steeds zelf naar het containerpark brengen

Foto’s © Gazet van Hove.