Bloei of ondergang van het Vlaams onderwijs ? Colloquium 14 mei

Hoe staat het met het Vlaamse onderwijs ? Iedereen ligt er wel wakker van. Ondernemers niet het minst. Zij zoeken geschikte mensen om arbeidsplaatsen te bemannen en bevrouwen en zo economische groei te creëren. Maar levert ons onderwijs nog de juiste mensen af voor de kenniseconomie van vandaag en morgen ? Het onderwijspeil gaat achteruit, en dat heeft gevolgen voor de Vlaamse economie. Wat hebben werkgevers nodig, en hoe moet het onderwijs zich daarop afstemmen ? Moet het peil omhoog, biedt een brede gemeenschappelijke eerste graad soelaas, primeert gelijkheid en is zittenblijven of huistaken maken écht een taboe ?

Atheneum Lier

Pro Flandria, netwerk van ondernemers en academici, organiseert samen met Doorbraak een colloquium op 14 mei over het belangrijkste product van Vlaanderen: onze grijze hersencellen. We zoeken die avond samen met enkele kenners van zaken naar de kerntaken van het onderwijs, en hoe die kunnen worden aangescherpt. U bent van harte uitgenodigd.

Sint-Gummaruscollege Lier
Wanneer ?

Dinsdag 14 mei, 20u00

Programma

19.30u: ontvangst

20u00: welkom door Kurt Moons, voorzitter Pro Flandria

20u10: prof. dr. Wouter Duyck (UGent): Kerntaken voor het secundair onderwijs

20u40 u:  Jan Denys (Randstad): Doorstroming van het secundair onderwijs naar het werkveld

21.00 u prof. dr. Koen Debackere (KU Leuven): Kerntaken en uitdagingen voor het Hoger Onderwijs versus de hoge noden van het werkveld

21u30: nabespreking met de drie sprekers (moderator: Karl Drabbe, Doorbraak)

22u00: receptie

Plaats

Zaal “De Geuzen”, Utopia 1, 9300 Aalst; bereikbaar langs Graanmarkt en Peperstraat.

Station Aalst op 250 m; parking De Post op 200m.

Inschrijving

Colloquium + receptie : € 25; € 15 voor Vrienden van Doorbraak, leden Pro Flandria, schooldirectieleden en leerkrachten op vertoon van lerarenkaart.

Er zijn slechts 90 plaatsen; de datum van betaling bepaalt de volgorde van de inschrijving.

Foto’s (c) Gazet van Hove.