Opgepast voor de Ierse klusjesdienst

Onze diensten willen alle burgers waarschuwen voor de Ierse klusjesdienst ‘Irish Travellers”. De klusjesmannen gaan van deur tot deur om klusjes uit te voeren in een woonst. De klusjesmannen leveren slacht of half werk af en proberen de slachtoffers meer geld dan afgesproken afhandig te maken. Er kwamen reeds verschillende meldingen binnen van burgers dat deze klusjesmannen op het grondgebied van HELKA opnieuw actief zijn.

Irish Travellers zijn op zoek naar klusjes die ze aan huis kunnen doen zoals mos van de daken halen, kleine herstellingen aan daken, opritten die proper gemaakt moeten worden, enzovoort. Ze gaan van deur tot deur en spreken Engels. Onze diensten raden aan om niet op hun aanbod in te gaan.

De klusjesmannen leveren meestal slecht of onvolledig werk af en de uiteindelijke kost van de werken is veel hoger dan vooraf mondeling afgesproken. Meestal werken ze zonder vergunning en hebben ze geen vaste verblijfplaats in België.

Indien je de mannen opmerkt in jouw buurt, bel dan meteen de politie en noteer dan de nummerplaat en het merk van de wagen waarin ze rondrijden. Een beschrijving van de malafide werkmannen is ook altijd meegenomen.

Samen werken, samen veilig !

www.politiehekla.be

24/7  : 03 / 444.00.00.

Hove : 03 / 444.00.12.

Edegem : 03 / 444.00.11.

Kontich : 03 / 444.00.13.

Lint : 03 / 444.00.14.

Aartselaar : 03 / 444.00.10.

Foto’s (c) Gazet van Hove.